1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581934 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1493821

Sv: Silly Season 12/13

Burkmat: Nej, jag är och förblir Timrå troget. Det är viktigt att minnas att Timrås ekonomi är ansträngd och att klubben inte har samma ekonomiska muskler som flera av sina konkurrenter i Elitserien.

Det är just därför Nubben passar som sportchef. Till skillnad mot hans företrädare på posten som sportchef har han visat tidigare att han besitter förmågan att bygga ett förhållandvis bra lag utifrån en begränsad budget.

Mycket talar för att både den sportsliga och ekonomiska prövningen fortsätter även kommande säsong. 

Har ingen insyn i vilken ersättning Torp hade under sitt kontrakt i Timrå men det känns säkert att påstå att han gav mer för pengarna än vad en spelare som Hagos gjorde under den gångna säsongen.

Den ökade rörligheten bland ishockeyspelare speglar arbetsmarknaden i stort. En ung spelare som gör en bra säsong drar ögonen till sig hos konkurrenterna precis som i de allra flesta andra branscher. Konkurrenterna bjuder över varandra för att knyta spelaren till sig och när spelaren till slut når en överrenskommelse med en av klubbarna har dennes värde satts och marknaden sagt sitt.

Det går inte att blunda för det faktum att Timrå inte kan vara med och konkurrera om de allra bästa spelarna varken på sportsliga eller ekonomiska grunder. Det man istället kan erbjuda är en utvecklande miljö för unga spelare som vill framåt i karriären. Klubben är en språngbräda för spelare vilkas målsättning är att spela någon annanstans längre fram i sin karriär. Någon kan tycka att spelaren inte ska värvas om den inte brinner för klubben och jag håller absolut med. Någon sådan konflikt förekommer inte med unga spelare som gör sitt yttersta i varje match för att dra på sitt uppmärksamhet och komma vidare i karriären. Däremot är risken uppenbar om man kontrakterar äldre spelare som i själva verket visar sig vara mer intresserad av att dra in de sista pengarna innan karriären är över och inte har den rätta drivkraften längre. 

Torp är en ung spelare som kom till Timrå för att få mer istid och utvecklas som ishockeyspelare. Han har höjt sitt marknadsvärde  och förmodligen förhandlat sig till en bättre ersättning hos sin nya arbetsgivare. Inget konstigt med det. Samtidigt förstår jag att många blir upprörda då det är just rivalen Modo som lyckats ro i hamn värvningen.

Men det är bara att gå till sig själv. Föreställ dig att du är en ung och ambitiös person som gör ett bra jobb hos sin nuvarande arbetsgivare och är på väg uppåt i karriären. Dina framgångar får ett konkurrerande företag i samma bransch att bli intresserade och en dag ringer telefonen. Rekryteringsansvarige hos konkurrenten har uppmärksammant dig och lyssnar om du är intresserad av en liknande tjänst med mer ansvar och högre ersättning hos den framgångsrika konkurrenten. Hur många av er skulle avstå det erbjudandet med motiveringen att arbetskläderna har fel färg?

Med det sagt behöver jag knappast tillägga att jag också helst hade sett att Torp som jag tycker tillhörde en av mest framträdande backarna blivit kvar i Timrå men att klubben i dagsläget inte hade möjlighet att tillmötesgå spelaren krav.

Jag vill önska Torp lycka till i Modo samtidigt som jag hoppas och tror att Nubben hittar en ersättare.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 12/13

Johan J:Hela klubber måst först komma på fötter med det som varit.. är väl mer konstigt att någon vill vara kvar ,,

Det där med Timrå- hjärta.. Modo-hjärta det var förr  på 60-70 talet ,  hur många spelare finns det i ES klubbarna nu förtiden som kommer ifrån lagen,nu värvas det spelare ner till 16års ålder, titta på J18 J20 i alla klubbar som ligger i ES !

En klubb nu är inte en klubb, det är en kommun med en klubb iallafall för oss .

Kommentera

Sv: Silly Season 12/13
Johan J: man är väl för gammal helt enkelt, en annan är född på goda 60-talet, då ordet, sosialsm var det rätta. som jag oxå drog i mej i bröstmjolken. Tragiskt att pengar är allt idag. Kommer bli människans förfall, därför har jag svårt att respektera folk som anser att det är det rätta, men jag fattar vad du menar. Men jag ser Timrå som en arbetarklubb, som hela Sundsvallsregionen. Hårt arbetande folk. Sveriges ryggrad. Så vill jag Timrå ska se ut. En hårt arbetande klubb med trogna workers. Jag kanske är helt ute, men det är min syn på saken.
Kommentera