1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582095 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1506772

Sv: Silly Season 12/13

hubbenorlen mfl.: Jag undrar återigen om det fungerar annorlunda den här lockouten än vad det gjorde 04/05? Hur kunde vi och andra klubbar ha råd den gången? Några 10-20 miljoner hade vi absolut inte den gången heller. Bara omsättningen låg ju säkert 10-20 miljoner under den omsättning vi har idag, utan att ha koll på några siffror. 

Jag väljer - kanske blåögt - att tro att spelarna själva hjälper till med försäkringspengarna. Kanske betalar dom det helt själva? Det är vi som erbjuder dom att få spela hockey på hög nivå istället för att dom ska köra friåkning i väntan på att säsongen drar igång. 

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 12/13

Knylan: Först och främst gäller försäkringsproblemet bara för de spelare som har kontrakt i med en NHL-klubb. Om jag inte minns fel så var det vid den förra lockouten många som väntade med att skriva kontrakt innan tvisten var löst. På så sätt blev det enklare för de svenska klubbarna att ta över spelare. Dessutom stiger premien ju äldre spelarna är. Så Zäta skulle bli sjukt dyr, med tanke på hans ålder och längden på hans kontrakt.
Jag tror inte att Zäta, även om han är rik, har lust att betala 20 miljoner ur egen ficka, vilket bör den summa det handlar om i hans fall.

Hockeyfacket i USA/Kanada kan i vissa fall gå in och hjälpa till med försäkringarna. Annars kan sponsorer gå in. Vet inte under vilka omständigheter dock.
Och jag tror faktiskt att alla klubbar hade det mycket bättre ställt då än nu. Publiksnitten har sjunkit en hel del och vi säjer säkert inte lika mycket tv-rättigheter till utlandet, sedan KHL kom.
Dessutom hade vi bättre säkerhet och kunde vi förmodligen låna mycket mer pengar då.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Silly Season 12/13

Forum skribenter på hfboards om lock-outen:

-I have been told from a source that I can not reveal that the owners are drawing a line in the sand at 53% for them and 47% for the players and will not budge. The owners are prepared for a very long lockout, unless the players cave we are talking about possibly losing the season and maybe longer 

-If that in fact is the case, kiss the 2012-13 season goodbye. There is no way Fehr will accept 47%.

Denna Fehr snubben som reprepsenterar spelarna i fallet är känd för att vara tjurig, han har skapat lockouter i andra sporter om jag inte fått något om bakfoten. 

Kommentera

Sv: Silly Season 12/13
Knylan: Jag har ingen aning om hur det fungerar men tror, som du, att en spelare som Zäta kan välja helt själv att stå för sin egen försäkring, alternativt att en spelare som Regin eller Lander kan få "rabatt" där motprestationen är att han håller sig i form och får isträning i en hyfsad liga. Zäta gör nog som han vill, han har råd. Lander och Regin kan nog behöva en striktare deal med sina respektive klubbar innan det blir spel i någon annan liga.
Kommentera