1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581723 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1536795

Sv: Linköpings HC - Timrå IK 2012-11-22
superfalle: Vem ska producera framåt då ????? jävligt svårt att vinna när man gör 1-2 mål per match funkar inte så bra det.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Linköpings HC - Timrå IK 2012-11-22

Modano: Som flera säger - vi måste få tätt i mittzonen igen. Dom senaste matcherna har det varit rena autostradan där. Det gör attt vi inte får stopp på anfallen förrns långt ner i egen zon, sen lyckas vi inte få energi/fart framåt.

Timrå kan producera mål. Inte många, men med en tät defensiv kommer vi ständigt ha chansen att göra ett fler än motståndarna. Läcker vi bakåt är vi dock helt chanslösa.

Men visst skulle man vilja se lite nya spelare. En sån som Crippe hade t ex aldrig fått tid i en producerande lina i n ågot annat elitserielag. Han kan hålla puck, men han bromsar hela anfalsspelet. Dessutom är han klart tvivelaktig i defensiven (samt är otroligt jobbig att se på när han är andre-/tredjegubbe i sargduell. Han står alltid ungefär en meter ut från sargen, vilket gör att en puck bakåt längs sargen 99/100 går förbi honom, samtidigt som han inte kan fånga upp en puck som spelas inåt i banan. Varför?)

Sen tycker jag att det är dags att konstatera att Friberg förmodligen är den inplockade talang som Timrå fått den lägsta förädlings-bang-for-the-bucken på. Elitserien är ett snäpp för högt för honom. Att han tar en plats i NHL nästa säsong känns t o m mindre troligt än när Hagos en gång åkte över.

Jonte kan slå passningar som få andra i laget klarar av, men i övriga spelet är han seg och omständig. Jag gillar verkligen inte när han envisas med att vara pucktransportör i PP.

Sebbe är fortsatt ett mysterium. Fantastiska uppåkningar, men det resulterar aldrig i något av offensivt värde. Långsam i tanken, dålig tajming i skottet (hur många har missat motståndarben och ens nått fram?), stora brister i speluppfattning.

Önerud har sitt fantastiska skott, men saknar måltjuvens viktigaste egenskap: förmågan att befinna sig på rätt plats vid rätt tillfälle. Han åker runt i sin egen värld. Med ojämna mellanrum råkar han befinna sig där han ska, och då smäller det.

Bäckström är allmänt undermålig. Hedman nästan skaplig på det mesta, men håller en konstant och medioker nivå. Bella i mål är totalt oberäknelig, och därmed en potentiell livsfara att ställa i mål undantaget nu-måste-Jocke-vila-matcher. Matchvinnartyp dock, när rekoschetterna slumpas åt gynnsamma håll.

Många som neggar Dahlroth, och det kan man ju förstå med tanke på hans missar. Dock anser jag att han är en av dom i laget som faktiskt har potential. Tycker att han visar prov på riktigt bra spelsinne mellan varven, och är en av få backar som kan slå en överraskande passning (ja, gäller även negativt).

Ja, finns mycket mer att skriva men eftersom jag mest ville få ur mig lite aggro nöjer jag mig med detta ostrukturerade pladder. Ny match på lördag. Jag är inte positiv.

Kommentera

Sv: Linköpings HC - Timrå IK 2012-11-22

Robinsons mål gjordes på hans bästa skott sedan han kom till Timrå...

jag gillar att pucken fortsäter uppåt efter att den gått i maskerna... 

det är hårt! 

Sebbe borde börja kolla lite repriser av matcher han spelat...

han har 3-4 skottlägen per match som han passar bort...

Kommentera