1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580602 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1557089

Sv: Timrå IK - Skellefteå AIK 2013-02-02

Frella: Nä, skillnaden Timrås centersida i år jämfört med i fjol är ganska likvärdig. Men med den trubbighet vi har i år offensivt (Jimmy brukar använda den fina metaforen med det korta täcket) blir avsaknaden av en center större. I fjol drällde och svängde vi, men vi producerade mer (och släppte in mer). I en kvalserie passade det ganska bra. Den enorma impotens vi uppvisat långa stunder i år är oöverträffad under den här elitseriesejouren.

Sen är ju kvalserien alltid en gambling. Oavsett lag kommer man förr eller senare trilla dit. Timrås uppträdande under dom här två måstematcherna (Rögle och Växjö) gav i a f mig the chills. Det var inte någon positiv respons på den pressen direkt. Blir det en liknande reaktion i kvalserien (såsom DIF i fjol, och även i år) är det jävligt stor risk för degradering.

Motståndarna vet man inte heller var man har. Minst ett lag lär utmana på allvar (och förmodligen gå upp). Ju fler faktorer man kan ha på sin sida som får pendeln att svänga över så att en oviss kamp slutar med seger, desto bättre. Vi hade rejält med flyt i fjol, trots allt. Tur att DIF vek ner sig, och rejäl tur i matchen mot Leksand borta. Kan fortfarande få rysningar när jag tänker på den där missen som...Bergenström?...lyckades med. Mål där, och hela kvalseriependeln hade kunnat börja snurra åt fel håll.

Summa summarum: vi vet inte ett skit om vad som händer i kvalet. Vi visste dock på förhand att vi verkligen, verkligen behövde en förstecenter. Det var också det Nubben talade om när Spelarjakten drog igång.

Nu blev det ingen center, och så klart: Nubbben har jobbbat svinhårt. Gjort allt han kunnat, ryckt i alla trådar. Men ingen center. För mig är det ett misslyckande. Jag tror Nubbben tycker detsamma. Finns en massa följdfrågor (förutom dom uppenbara: varför börja så sent med tanke på att det blev ännu svårare när man var helt avsågade? t ex). Såsom: jagade man rätt spelare? Nubben siktade uppenbarligen högt (Stumpen var ju 5:e/6:e val). Var det med facit i hand smart? Eller skulle man ha siktat in sig på snäppet under redan från början och haft större chans? Jag menar...vi har Molinder att jämföra med i dagens förstakedja. Finns det ens något allsvenskt lag med ambitioner som skulle mönstra något slikt? Nä. Men vi gör. Och vi ska snart spela i samma kvalserie.

Men, men. Det känns viktigt här på forumet att inte klanka ner på Nubben. Han har gjort sitt bästa, vi ska sluta upp och dra åt samma håll. Fine by me. Jag ska inte älta mitt låga förtroende mer. Nu har vi det vi har, och snart får vi se om det räckte.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Skellefteå AIK 2013-02-02
Bragd-Birger: Ja tänk att han inte ringde Linkan om råd, då kanske vi lyckats plocka Jamie Lundmark för endast sådär 500.000 lax i månaden, nä tacka vet jag Linkan, mannen som byggde laget med stort L, nästan gratis dessutom.
Kommentera

Sv: Timrå IK - Skellefteå AIK 2013-02-02
Bragd-Birger: Nu vann vi väl inte särskilt många sexpoängsmatcher under någon av våra tränare ifjol heller förrän det verkligen gällde i KS. Lagen underifrån känns heller inte bättre. Däremot är det fler lag som känns jämnare. Möjligen att Leksand, som i stort sett har samma lag, kan utmana mer än t ex fjolårsvinnaren Örebro. Men Leksand borde å andra sidan inte ens få spela KS utan istället gå tillbaks till Gå.
Kommentera

Sv: Timrå IK - Skellefteå AIK 2013-02-02
Bragd-Birger: Jag tror man gör klokt i att inte blanda ihop "jobbat stenhårt och gjort sitt bästa" med "fattat rätt beslut med hjälp av ovärderlig kompetens". I Nubbens fall har tyngdpunkten under det gångna decenniet flyttat sig från det sistnämnda till att väga över mot det första.
Kommentera