1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581633 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1572653

Sv: Timrå IK - Rögle BK 130323

Bragd-Birger: Lite förstående måste ni ha över en sportchefs arbetssituation. Det är garanterat inte lätt att få spelare till Timrå IK även om det skulle finnas rejält med pengar till spelarlönerna. Betänk att de spelare som Timrå kan tänkas vara intresserade av är granskade med lupp av hela hockeyeuropa. Om det nu är så att en spelare är någorlunda eftertraktad på marknaden så kommer inte Timrå att ha skuggan av en chans på att vinna en budgivning. Sen är det inte alltid högsta budet som avgör heller utan spelaren ska faktiskt säga sitt också. Kanske ett Timrå IK som har problem med likviditeten och legat i botten av Elitserien några säsonger inte direkt skvallrar om en chans att vinna titlar för potentiella värvningar. Sen kan man fundera på hur spännande och intressant det är för en spelare att bosätta sig i Timrå, kanske de har fru och barn som ska säga sitt också?

Brynäs har haft samma problem (och har det kanske delvis fortfarande) och vad jag har fattat är att man ska vara otroligt försiktiga med att skylla lagets misslyckanden på sportchefen i ett läge när han inte har tillräckliga medel att arbeta med.                                                                                                             Brynäs räddades till stor del av att det kom fram talanger underifrån men möjliggjordes av att Brynäs ökade satsningen på juniorsidan i samband med att föreningens ekonomi sanerades.                                                      Det finns bara en enda väg till att vara ett stabilt elitserielag och det är att ha en ekonomi som är i balans (eller köra Leksand style)och borgar för att laget kan byggas på en stabil grund. För Timrås del kan det vara så att ni var dömda redan när S/T Hockey-projektet lades ned.......sug på den.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Rögle BK 130323
Carl Lejonkräk: det sämsta som hänt under min tid som jag följt Timrå IK är just sammanslagningen med ST hockey. Där tappade Timrå IK fart. Det finns inte ett enda positivt ord att säga om det samarbetet, det tror jag de som håller på Sundsvall skriver under på.

Det största problemet som Timrå haft att brottas med under senare år är den usla ekonomin. Som ringar på vattnet har de negativa skriverierna fått stora delar av hockeyetablisemanget att vända Timrå IK ryggen och när det funnits tillfälle att kasta skit på Timrå så har det gjorts så.
Naturligtvis är det ingen annans fel än Timrå IK själv. Under en rad av år var man för naiv i sitt ekonomiska tänk. Man shoppade hejvilt och det där åtråvärda guldet som nådde kulmen i och med Lehtonens tappade skridskoskena var början på slutet. Föreningen hade shoppat för pengar man förvisso hade men som skulle räcka till andra saker än enbart A-lagets försök att vinna ett SM-guld.

Det här shoppandet som gjordes i ett antal år, som ställde föreningen i en knepig ekonomisk situation är det absolut sämsta som kunde ha hänt. Från att ha varit ett lag som spelare ville komma till så var Timrå IK ett lag som fick betala avsevärt högre löner få att få hit en spelare. Och på den vägen är det.

Det som får mig att ändå hoppas är Skellefteås framgångar. Jag tror inte att det är speciellt mycket mer exotiskt att flytta till Skellefteå än Sundsvall-Timrå. Det handlar om produkten man erbjuder. Här ligger Skellefteå i framkant, och här har vi massor att lära.
Har en förening en bra organisation, en trygghet att falla tillbaka på, så kommer spelare att söka sig dit. Inte ens när man entledigade Anders så påverkar det föreningen. Man hade ett mål, man var stark i situationen.

Jag ska inte påstå att vi ens är i närheten av Skellefteås arbete, men vi har något på gång. Jag jobbar väldigt nära inpå den ungdomssatsning Timrå IK bedriver och jag måste säga att jag gillar det jag ser. Det var längesedan det jobbades så målinriktat som det görs just nu. Därför är det lite synd att A-laget inte förmår att knyta ihop säcken. Vad det verkar räcker inte laget till och att åka ut nu är väldigt olyckligt. Det innebär i så fall en total sanering av ekonomin, något som påbörjats, men som måste stramas åt ytterligare med en degradering.

Hade vi klarat av detta är och dess stålbad så tror jag att det vänt. Nu verkar det som att vi tillslut inte mäktar med en nästan omöjlig uppgift. Jag hoppas att det för något gott med sig även om det känns som att någon satt en dolk i ryggen.

Men vi kommer igen, var så säker. Det andas hockeykultur i Timrå, den tar ingen ifrån oss.
Kommentera