1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581606 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1572637

Sv: Timrå IK - Rögle BK 130323
Taurus: Tja, jag konstaterar bara att Nubben satt samman ett felkomponerat lag med extremt låg träffprocent i värvningarna. Det är klart att han haft lite pengar att röra sig med. Men du menar att det är TJ:s fel att Nubben valt att lägga pengarna på dom spelare han valt att lägga dom på?
En sån som Sterner kämpade Nubben två sillys för att få hit. Varför? Montén. En debuterande tränarrookie, ingående i en tränarstab som fått total härdsmälta inför kvalet.

Nubben skulle värva ett lag för överlevnad, 'spelare med karaktär.' Så väljer man att lägga en stor lönepost (med timråmått mätt) på en helt slut Crippe. Det envisa, stereotypa defensiv-centervärvandet. Nubben har varit involverad i följande senaste centerfyndand: Hagos, Bagarn, Lindqvist, Molinder, Sterner. Helt makalöst.
Sen, när det stod klart att det måste in någon jävla playmaker till center, ja då värvar man Rasmus Edström. Smolenak (sämst bang-for-the-buck ever?). Murran. Och gnäller om hur svårt och omöjligt allt har varit, undflyende sitt ansvar.

Nej, Nubben har kapitalt misslyckats med sitt lagbygge. Har man små medel till sitt förfogande har man inte råd att bomma med 90% av sina värvningar. Kolla in våra allsvenska konkurrenter i den här kvalserien. Undantaget Skattebetalarnas IF pissar vi på deras lagbyggesbudgetar. På isen pissar dom dock på oss.

Jag ser ingen röd tråd i det här bygget. Jag ser trötta, gamla lädernötare och elitserie-rejects som är helt ovana att ta ansvar.
Om Nubben tyckte den här silly var jobbig är det frågan vad han tycker om nästa, då vi kapar sisådär 20 millar. Jag befarar ännu fler obegripligheter (men Jonte kan vara lugn. Hans enda chans att få spela i Elitserien var ju med Timrå, och jag tror inte han är särskilt het på den allsvenska marknaden heller. Men i Timrå har du en plats i första ledet så länge du orkar knyta grillorna!), nya nostalgivärvningar (Moe, vänta vid telefonen), nytt prat om hur hårt han jobbar men hur allt är så svårt, ja nästan omöjligt. (Och detta kommet sedan att eka härinne: gnäll inte på Nubben! Han jobbar skithårt, men det är nästan omöjligt! Tacka TJ och Linkan för det!)

Så. Nu har jag förmodligen spräckt ett par blodkärl hos 'vissa'. Alltid något, som Nubben sa när Rasmus Edström skrev på.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Rögle BK 130323

Bragd-Birger: Lite förstående måste ni ha över en sportchefs arbetssituation. Det är garanterat inte lätt att få spelare till Timrå IK även om det skulle finnas rejält med pengar till spelarlönerna. Betänk att de spelare som Timrå kan tänkas vara intresserade av är granskade med lupp av hela hockeyeuropa. Om det nu är så att en spelare är någorlunda eftertraktad på marknaden så kommer inte Timrå att ha skuggan av en chans på att vinna en budgivning. Sen är det inte alltid högsta budet som avgör heller utan spelaren ska faktiskt säga sitt också. Kanske ett Timrå IK som har problem med likviditeten och legat i botten av Elitserien några säsonger inte direkt skvallrar om en chans att vinna titlar för potentiella värvningar. Sen kan man fundera på hur spännande och intressant det är för en spelare att bosätta sig i Timrå, kanske de har fru och barn som ska säga sitt också?

Brynäs har haft samma problem (och har det kanske delvis fortfarande) och vad jag har fattat är att man ska vara otroligt försiktiga med att skylla lagets misslyckanden på sportchefen i ett läge när han inte har tillräckliga medel att arbeta med.                                                                                                             Brynäs räddades till stor del av att det kom fram talanger underifrån men möjliggjordes av att Brynäs ökade satsningen på juniorsidan i samband med att föreningens ekonomi sanerades.                                                      Det finns bara en enda väg till att vara ett stabilt elitserielag och det är att ha en ekonomi som är i balans (eller köra Leksand style)och borgar för att laget kan byggas på en stabil grund. För Timrås del kan det vara så att ni var dömda redan när S/T Hockey-projektet lades ned.......sug på den.

Kommentera

Sv: Timrå IK - Rögle BK 130323
Bragd-Birger: Det är inte det att jag inte är kritisk till TJ och den ledning som satt då. Utåt framstod han som något av en envåldshärskare och gjorde garanterat mängder av fel. Däremot känns det ohyggligt förenklat att bara utmåla honom (tillsammans med CJ och Linkan) som helt ansvariga för nuvarande situation. Lika förenklat som det faktum att arenans läge är och förblir Sörberge är orsaken.

Sanningen är väl att mängder av felbeslut i kombination med "otur" (skador, tappade skenor, spruckna "nästanhelt100%klara"-värvningar etc etc) har lett oss hit. Precis som du har jag en ganska klar bild över Nubbens ansvar i det hela. Och precis som du anser jag det ofrånkomligt att konstatera att han har stor del i det ansvaret.

När det kommer till TJ är det däremot luddigare för mig. Att han givit en osympatisk bild av sig själv utåt kan jag slå fast. Men sen blir det värre...."Allt är TJ:s fel" brölas det till höger och vänster. Och jag har till viss del hakat på och slentrianmässigt brölat med. Men exakt vad är det han gjort fel? Jag skulle verkligen vilja ha lite exempel på det för helt ärligt kan åtminstone inte jag precisera det. Men det är naturligtvis inte detsamma som att jag inte inser ATT han gjort en massa tokigheter. Jag inser såklart att som klubbdirektör har han förmodligen haft störst ansvar för utvecklingen.

Redigerad kommentar

Kommentera