1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581411 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1573591

Sv: Timrå IK - Leksands IF 2013-03-28
Då var det avgjort, Timrå åker ut ur Elitserien efter ett par svåra år. Visst är det ett sportsligt misslyckande men jag har svårt att kritisera enskilda spelare. Degraderingen kommer inte som någon överraskning. Under de senaste åren har jag som supporter upplevt en gradvis demontering på flera plan. Det är en serie av händelser som tagit klubben till den situation man idag befinner sig i.

Den glada anfallshockey som präglat laget första åren i Elitserien försvann samtidigt som Berglund rekryterades som head coach. En mycket oerfaren Lindqvist tog över som sportchef efter Nubben. Tittar man på spelarmaterialet så försvann de finska inslagen som varit så framgångsrika under många år helt. Laget kom istället att utgöras av flertalet spelare som blivit över i sina tidigare klubbar. Föreningens skuldtyngda ekonomi har begränsat handlings förmågan vilket förvärats ytterligare av en vikande publiktillströmning till matcherna.

Timrå behöver förnyas och det här är en bra möjlighet att bygga något nytt. Samtidigt med uttåget ur landets högsta serie löses dyra elitseriekontrakt. Nu har man chansen bygga om från grunden.

Tittar man på nyckelpositioner i föreningen är de flesta pusselbitarna redan på plats. Tänker på styrelse med Tommy Andersson som ordförande, Lars Nolander som klubbdirektör och Kent Norberg som sportchef. Vill inte ge mig in i spekulationer kring laget men kan spontant tycka att Anders Karlsson och Henrik Strid bör finnas kvar som tränare i någon konstellation.

Nu börjar vid om på ny kula. Nubben får bygga upp laget från grunden. Hitta en tränare som har ett offensivt tänk och fortsätt därefter bakifrån med att hitta en förstklassig målvakt, en matchvinnare. Satsa på unga utvecklingsbara spelare från närområdet med hunger och stort Timråhjärta. Försök att locka hem spelare med rötterna i regionen som fortfarande har ett par år kvar och behåll spelare som Hallin och Murley så kommer Timrå att kämpa om en plats i Elitserien igen vid den här tiden nästa år.

Jag kommer att fortsätta gå på matcher och följa laget i oförändrad utsträckning.

Till sist vill jag gratulera Örebro till Elitserie platsen. Hoppas Conny får stanna den här gången. Leksand då? Grattis till den sportsliga framgången. Men det vid kommer att minnas är de ekonomiska oegentligheterna. Vore det någon heder i dalmasarna skulle Leksand försättas i konkurs och tvingas börja om som AIK, Västerås och Björklöven.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Leksands IF 2013-03-28

Johan J: Jag kan bara hålla med. Det glada offensiva Timrå som gick upp i Elitserien och som vi hade de första åren monterades sakta ner år för år och nu är bara spillrorna kvar. Den där positiva kraften måste klubben försöka hitta tillbaka till istället för den dystra grå verklighet vi levt i senaste säsongerna. Det är nästan så att det känns skönt att det är över och att få börja om på ny kula.

Några suckar över att alla spelarkontrakt rivs, personligen så tycker jag det bara är bra för det finns inte många i det här laget som jag vill se i Timråtröjan i allsvenskan med nuvarande löner. Flera av killarna platsar inte i en framtida toppklubb i Allsvenskan heller om vi ska se det långsiktigt. Satsa på killar från bygden med hjärta. Det här var väl första säsongen då vi inte hade en hometown hero som styrde upp det hela och se hur det gick.

Ett av problemen är att Timrå har inte vunnit många matcher på hemmaplan de senaste åren, vad fan beror det på, det vet inte jag. Men det är ju en ganska stor anledning till att folk slutat gå på matcherna. Det där är något som vi måste få till en ändring på, EON ska vara vår ointagbara borg, inte en arena där man kan bli bjudna på 3 poäng. Full fart från start ska det vara som vi minns det.

Jag kommer att följa Timrå på samma sätt som tidigare. Som jag minns det så var det riktigt roligt att följa Timrå när vi harvade i division 1 norra och det där. Då hade vi något stort på gång. Kommer bara folk till matcherna och att vi börjar vinna lite så kanske vi får se en Kvalserie framöver. Där har ju Örebro och Rögle bevisat att man kan komma underifrån och göra stordåd.

Och nu är det väl ändå dags att slopa "Red Eagles" tjaffset för gott. Bort med örnhelvete och börja om. Nu vill jag att vi REBOOTAR Timrå IK på samtliga plan.

Kommentera