1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581251 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1573777

Sv: Timrå IK - Leksands IF 2013-03-28

Bragd-Birger: Som du minns så gästbok-battlade vi intensivt om Nubbens förmåga och prestation mellanåret 05/06, nu håller jag däremot med dig i varenda stavelse om vår sportchef. Jag vet inte vad jag ska tycka om en sådan motsägelse som Nubbens i dagens Hockeypuls, först ”jag är ytterst ansvarig” och sedan ”jag hade inte kunnat göra något annorlunda”, mer än att han måste ha en väldigt stor tro på sin egen förmåga trots att han inte har lyckats med ett skvatt sedan han smet iväg till Frölunda.

Jag förstår att Nubben i sin comeback kom till ett skepp med redan kraftig slagsida, men jag tycker ändå att visa saker är tydliga feltänk. Det största är att man konsekvent inte har plockat in spelare (främst centrar) som i alla fall hade haft potential att göra lite poäng. Offensiva spelartyper. ”Vi har inte haft råd” kan jag höra Nubbens (och hans försvarsadvokaters) röst eka i mitt huvud, visst – men alla vet att spelare som Molinder, Hagos, Bagarn m fl knappast är billigare än t ex en allsvensk center i typ Karlskoga som gjort en 30-40 pinnar. Eller? Det har jag i alla fall ytterst svårt att tro. Vi har trots allt haft en klart högre budget än de flesta allsvenska topplag.

Även om det av olika anledningar var omöjligt att värva producerande spelare i Allsvenskan hade man hellre fått värva nån Lee Jinman-typ (som visserligen blev en flopp) som ändå i teorin KUNDE ha bankat in en 25-30 pinnar än ännu en Bagarn, Hagos, Molinder osv som aldrig någonsin skulle vara i topp i en allsvensk poängliga och aldrig någonsin kan producera i Elitserien, ens i teorin. Ta bara en sådan som Hagos. Hur många allsvenska centrar är dyrare än han? Vad har Hagos producerat den här säsongen? Totalt 9 pinnar. 3 mål. 6 assist. Inklusive kvalserien. Och vad har han i lön? 100 papp? Antagligen är det mer. Ändå finns det de som hävdar att vi inte kunde ha ett bättre lag än så här med vår ekonomi. Som Nubben himself. Jo visst.

När det gäller just Hagos tycker ju vissa dessutom att han har varit bra: ”han checkar bra”, ”bra i defensiven”, ”han har tränat bra” (sic) osv. Jaha… Bra, då kan vi väl fortsätta med Hagge i Allsvenskan, han kan ju vara förstecenter där och vårt stora stjärnnamn med tanke på att han tydligen ger valuta för pengarna?  

 Jag kan bara se tre spelare i dagens Timrå som har haft en uppåtgående formkurva och har blivit bättre de senaste två säsongerna. Hallin, Robinson och Lundström. Den siste var en stor anledning till att vi klarade oss kvar ifjol och gjorde en mycket bra höst. Bellissimo ansågs dock genom hela säsongen vara den något starkare målvakten och det var också han som till slut fick det avgörande förtroendet i kvalserien. Det blev total pannkaka. Vad Lundström hade uträttat i kvalet får vi så klart aldrig veta. Vad vi dock vet är att Lundström fick förtroende i slutet av serien i tre raka matcher och laget vann samtliga. Sedan bytte man tillbaka till Bellissimo. Inte bara att det var märkligt att byta där när vi har en bra målvakt i form som vinner, dessutom så är jag nyfiken på hur mkt det skiljde mellan målvakterna i stats just där när man bytte tillbaka, alltså inför omgång 48, någon som vet? Jocke måste ha varit överlägsen statistiskt där med tanke på att Bellissimo höjde sina stats märkbart på slutet – när han av någon anledning till varje pris skulle spelas in som förste målis till kvalet.

Nog för att vi har haft det jävligt ekonomiskt men bortförklarar långt ifrån allt. Målvaktsmatchningen är ett tydligt exempel på det.  

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Leksands IF 2013-03-28
RocknRolf2

Ligger mycket i det du säger, men inte värvade Nubben Hagos på 3 år? Har för mig Linkan/TJ gjorde det
Kommentera