1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582347 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1577837

Sv: Timrå IK:s ekonomi
Laken: jag tror att man litegrand jämför Zäta med sig själv och hur 'jag minsann skulle göra om jag hade en massa miljoner på banken'. För oss med en relativt normal plånbok så är det självklart att man skickat in ett gäng miljoner eftersom det är laget i sitt hjärta och att mycket kring ens liv kretsar just kring laget och lagets framgångar.
Det finns naturligtvis spelare med ett enormt hjärta för sitt lag, Foppa och Näslund får väl anses tillhöra den skaran av spelare som kanske lyser mest på himlen. Stefan Edberg är en annan som verkar gilla hockey trots att hans storhet låg i tennisen. Och absolut, jag hyser stor respekt för dessa människor, det är riktigt häftigt det dom gör, men det är absolut inget jag hade förväntat mig och än mindre begärt.

Om nu Zäta valt att lägga pengar på Timrå IK så skulle han säkert få ett ännu större anseende i folkhemmen, här i distriktet i alla fall. Frågan är hur mycket det betyder för honom och hur det skulle påverka honom som person mot andra som kanske skulle försöka eska pengar av honom. Det finns många aspekter i det här och jag väljer att inte tycka något huruvida det är rätt eller fel om Zäta inte hjälper till.

Däremot tycker jag det skulle vara ytterst märkligt om man inte från föreningens sida kontaktade honom, förutsättningslöst, för att fråga och fundera kring Timrås situation och hur Zäta ställer sig till det. Jag liksom en hel del andra har nog bilden klar (med tanke på att han inte spelade i Timrå under lockouten) vilken syn han har på det hela. Men frågar man inte får man inget veta.



Men Zäta kommer alltid att vara den där ödmjuke killen som en gång i tiden var den bidragande orsaken att vi fått uppleva elitseriehockey de senaste 13 åren. För det älskar jag Zäta och av den anledningen kommer han för alltid att ha en stor plats i mitt Timråhjärta, oavsett om han hjälper Timrå eller ej ur denna prekära situation.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK:s ekonomi

250kg kärlek: Norrporten erbjöd Timrå IK hela kostnaden för att plocka hem Zäta under lockouten, upplägget var att TIK skulle få 3års förskott på Norrportens sponsring till föreningen. 

Nu blev dom utan allt....

Att Handelsbanken kräver garantier på 45 milj kronor av kommunen för att dom skall köpa tillbaka hallen vid ev konkurs för att låna ut 15 miljoner till TIK, bör innebära i klartext att TIK idag har lån hos Handelsbanken på 30 miljoner kronor. Detta kan bli TIKs räddning för blir det konkurs så blir nog Handelsbanken helt utan dom 30 miljoner man redan lånat ut... 

Jag tror det är en förskönad balansräkning och räkneskaper som nu kommit upp till ytan, dom tidigare personerna i ledande befattningar har nog med vilje gömt en del sura citroner i bokföringen. 

Reklamförsäljningen i Timrå IK är ett kapitel för sig som har skötts mycket märkligt, att man som anställd ett par dagar före sin anställning upphör kan sälja flerårs kontrakt till sponsorer och få lön i fler miljonklassen verkar lite märkligt. Känns lite omoraliskt att anställda på marknad ska kunna plocka ut löner och pensioner för flera miljoner sitt sista anställningsår...

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi
250kg kärlek: Ett lämpligt inlägg att sätta punkt för hela "varför hjälper inte Z:a Timrå"-diskussionen.
Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi

250kg kärlek: Otroligt bra inlägg!

+1 på den!

Kommentera