1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582413 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1577948

Sv: Timrå IK:s ekonomi

250kg kärlek: Norrporten erbjöd Timrå IK hela kostnaden för att plocka hem Zäta under lockouten, upplägget var att TIK skulle få 3års förskott på Norrportens sponsring till föreningen. 

Nu blev dom utan allt....

Att Handelsbanken kräver garantier på 45 milj kronor av kommunen för att dom skall köpa tillbaka hallen vid ev konkurs för att låna ut 15 miljoner till TIK, bör innebära i klartext att TIK idag har lån hos Handelsbanken på 30 miljoner kronor. Detta kan bli TIKs räddning för blir det konkurs så blir nog Handelsbanken helt utan dom 30 miljoner man redan lånat ut... 

Jag tror det är en förskönad balansräkning och räkneskaper som nu kommit upp till ytan, dom tidigare personerna i ledande befattningar har nog med vilje gömt en del sura citroner i bokföringen. 

Reklamförsäljningen i Timrå IK är ett kapitel för sig som har skötts mycket märkligt, att man som anställd ett par dagar före sin anställning upphör kan sälja flerårs kontrakt till sponsorer och få lön i fler miljonklassen verkar lite märkligt. Känns lite omoraliskt att anställda på marknad ska kunna plocka ut löner och pensioner för flera miljoner sitt sista anställningsår...

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK:s ekonomi
RED DEVILS: Är det eller har varit personer på Timrås kansli som fått flera miljoner i lön? Låter ju helt orimligt. Stämmer det vill jag veta vem eller vilka det är och vem som skrivit på de löneutbetalningarna. Oanständigt och oansvarigt om det stämmer.
Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi
RED DEVILS: Kan inte förstå mig på hyllningskörerna som var om en viss bank när det kom fram att dom var enda bank som förhandlade, det verkade ha varit egen situation som var prio 1 och inte Timrå IK:s.  Kräver dom kommunal borgen på banklånet om ca 45 mkr då det endast är nyutlåning på 15 - 20 mkr kör dom ett spel som gränsar till ut...... Jag har full förståelse till att Timrå kommun är kall och avvaktaande i denna fråga. Att som bank hålla på med kreditprövning i fyra månader måste vara något av världsrekord, första signalerna från Nollan kom i december om utbyte av panten.Sedan att Nollan och Tommy A. orkar hålla på med denna soppa vecka ut  som faktiskt har utmynnat i en betalningsinställelse som Timrå de facto har i dag genom att lönerna är stoppade . Dom förtjänar all heder, andra kan ifrågasättas, typ kreditgivare som försöker pressa fram bättre säkerheter och dom som eventuellt mörkade hela klubbens ekonomiska status till sina efterträdare. Jag får säga som doctor Dengroth . jag är skeptisk.
Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi
RED DEVILS: Är det så jädra illa så förstår man ju att Z inte velat att de lallarna sätter sprätt på pengarna.
Det kan nog ligga oss i fatet isåfall att vi haft ett gäng sopor som ekonomer.
Sorry Nomaden. Jag vet att du satte punkt för den diskussionen
Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi
RED DEVILS: Det där är ett väldigt intressant inlägg.
Kommentera