1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582413 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1578118

Sv: Timrå IK:s ekonomi

Kan någon med goda kunskaper inom området förklara på ett någorlunda pedagogiskt sätt vad detta innebär? Går det utifrån den information som TIK går ut med att veta detta? 

Jag har på tok för dålig koll på de här bitarna för att förstå hela bilden och är övertygad om att det finns många fler som är lika frågande som mig. 

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK:s ekonomi

Knylan: Timrå IK har idag alltså skulder på 60 miljoner kronor. Efter rekonstuktionen om alla fodringsägare godkänner detta så kommer skulderna att vara ca: 15 miljoner kronor. Hur kan man ha redovisat ett positivt årsresultat så många år i rad och helt plötsligt behöva göra en konkurs light?

Jag är mycket tveksam till om alla spelarna går med på denna rekonstruktionen, spelarna kommer nu endast att få ut 178.000kr som mest från lönegarantin och alla pensionerna kommer att försvinna om dom nu inte har kommit ikapp med detta. Timrå IK kommer nog att få ett mycket dåligt rykte bland hockeyspelare om man inte man har lyckats betala ut alla gamla pensioner... Får vi se Styf på barikaderna igen?

Alla sponsorsavtal som redan är tecknade lär ju också gå upp i rök, hade jag varit ansavrig på Handelsbanken så hade jag krävt namnet på arenan. Detta kan bli mindre roligt för alla som har köpt loger m.m. skall bli roligt att följa utvecklingen på denna rekonstruktionen.

Timrå IK skulle ha varit lite smartare tidigare och trixat lite mera med bokföringen och sålt iväg Conferera AB till någon riskvillig person...

Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi
Knylan: Här har du en, t ex. Det måste finnas några uppenbara nackdelar med detta. Inte bara 'sådär, nu kan vi skriva av 75% av skulderna så kör vi sen'. Vad händer under rekonstruktionen? Kan det tecknas nya spelarkontrakt?
Kommentera