1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581066 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1580343


Svarskommentarer

Sv: Timrå IK:s ekonomi

Erytrocyt: All denna soppa kring det ekonomiska i föreningen är otroligt jobbigt. Det här är inget nytt, egentligen, utan jag tror att väldigt många människor förlitat sig på de styrande personerna i Timrå IK och hoppats på att de hade kunskapen att driva en förening/företag. Tydligen så var det inte så, det stora skuldberg som vi nu blivit varse om berättar att detta förfall pågått längre än något år. Ja,det handlar snarare om 4-5-6-7 år.
Om inte Nolander 'lurats' in i detta så måste jag tillstå att han är modig och verkligen älskar att arbeta. För om det verkligen såg ut såhär, och korten lagts på bordet på ett ärligt sätt, ja då är det inte många som skulle hoppa på och ta sig an denna uppgift.

Med näbbar och klor försöker föreningen att kravla sig kvar ovanpå vattenytan. Man har försökt med det mesta och det slutade som alla vet med en rekonstruktion. oprioriterade fordringsägare får 75% nedskrivning av sina fordringar vilket är ett otroligt misslyckande både för föreningen men också för de leverantörer som Timrå IK är skyldig pengar. En del av dessa leverantörer är säkert sedan tidigare väldigt starka ekonomiskt och lider säkert inte alltför mycket ekonomisk skada medan andra mindre företag får ett kännbart bakslag. Hur dessa leverantörer som Timrå IK är skyldig pengar reagerar, ja det återstår att se. Men många är nog väldigt besviken och kommer säkerligen inte sponsra föreningen inom en överskådlig framtid.

Sedan har vi kommunens ansvar i det här. Naturligtvis är det i betraktarens ögon att tycka lite som man vill. De som lever för hockeyn i allmänhet och Timrå IK i synnerhet anser naturligtvis att kommunen i detta läge skall hjälpa till. Andra, mindre hockeyintresserade, anser att pengarna går till fel ändamål och att dessa miljoner hade kommit bättre till pass inom vården, skolan och omsorgen. Jag lägger inga värderingar i vad som är rätt eller fel. Jag inser bara att Timrå IKs skötsel de senaste 4-5-6-7 åren har varit katastrofalt dåliga och att föreningen inte längre orkar med att bära skuldbördan och är tvungen att söka hjälp från kommunen. Och eftersom kommunen är en av de prioriterade fordringsägarna tillsammans med Handelsbanken så sitter kommunen i den situationen att man blir lite av jokern i leken.

Det som händer nu är att några politiker i kommunen överklagat beslutet som tagits eftersom man anser att sättet man kommit fram med denna beslutshandling strider mot kommunallagen. Fine, bra att politikerna tycker det är jätteviktigt att lagar och paragrafer hålls, skönt att det inte är något politiskt maktspel som ligger bakom denna överklagan...för inte kan det handla om ett politiskt maktspel? Någon?

Jag breddar gärna min syn på detta. Jag tycker personligen att det är skit hur föreningen skötts. Det har jag sagt tusen gånger tidigare. Skit, skit, skit och åter skit! Men, jag ser också in i framtiden, jag inser hur mycket mer än bara ett A-lag detta handlar om. Jag menar, varje kull i föreningen, allt från skridskoskolan upp till J20 engagerar många hundra barn och föräldrar. Föreningen är en mötesplats för unga människor som vill lira hockey och engagerade föräldrar som följer sina barn i vått och torrt. Jag själv har en son som lirar och jag inser hur otroligt många människor som skulle påverkas av en konkurs. Jag tror att hockeyn påverkar barn positivt i både skolan och längre fram i livet. Jag sticker ut hakan och påstår att en konkurs skulle påverka kommunen väldigt negativt, på sikt också ekonomiskt.

Jag funderar fortfarande på om denna överklagan som kommit från M och Fp verkligen handlar om viktigheten att ta rätt beslutsvägar eller om det ligger något annat bakom. Jag har mina teorier...

Kommentera