1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582741 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1582242

Sv: Silly Season 13/14

Timrå Icon:Men är det så? Jag får känslan av att hockeyn är otroligt lagfixerat och så fort man petas ur "sitt" lag så slutar man. Men den känslan tror jag är fel och om man samlar upp dessa spelare, tar hand om dem, utvecklar dem, så tror jag säkert att vi får fram fler bra spelare än vad som är fallet nu. I den åldern tror jag att de som väljer hockeyn skiter i (nästan) om det står Timrå på tröjan eller Sundsvall. Där är det viljan och ambitionen som sätter gränser, inget annat.

Som sagt: Mats Sundin var 12 då han började, han var en av våra absolut främsta. Om ingen trott på honom då han började (som Bambi på hal is) så hade han knappast varit det han är idag. Vem är det som bestämmer utvecklingen av våra unga? Vem är det som bestämmer att man inte platsar? Vem är det som lotsar dessa ungdomar vidare och vem har kunskapen att bestämma vilken väg en 13-åring ska gå? 

Här gäller det att fånga upp de spelare man satsat på i 10 år. Att kasta ut dem i kyan känns ganska onödigt. Låt dem fortsätta utvecklas, om inte i J18 eller J20, så i en annan miljö. Bortkastade pengar att säga "-du platsar inte". Tycker du inte?

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 13/14
250kg kärlek: Jo i hockey är det nog så som du säger.
Platsar man inte i laget känner nog många känna att de lika gärna kan ge upp.
Det är annat i individuell idrott. Där jämför man sig mer man mot man eller kvinna mot kvinna.
Kan vara lika förödande men lättare för tränare och föräldrar att motivera ett fortsatt engagemang.
Jag tror hickeyn har en del att lära av andra idrotter här.

Redigerad kommentar

Kommentera