1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582379 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1582272

Sv: Silly Season 13/14
JimmyH: Jag har bara så svårt att köpa att en enda person (Linkan), med ledningens goda minne förstås, är skyldig till vårt totala ras. Att detta inte var kugghjul som börjat haka i varandra ett bra tag före 2008.

Då är känslan än starkare att allt runt Timrå IK, de framgångar som ändå nåddes, byggdes i form av ett darrigt korthus. "Går det så går det" typ...och när det stötte på patrull så rasade allt med ett brak.

Eller så är det så. Att Linkan är världshistoriens sämsta sc som på drygt 1 1/2 år lyckades köra en välmående(?) föreningen nästintill i graven. Jaja...bra var han iaf inte, därom är de flesta av oss nog överens.

Framåt bröder och systrar!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 13/14
mikenomad: Vem har bett dig köpa det? Inte jag i alla fall.

Klart det fanns beslut innan 2008 också som påverkat. Arenabygget, kommunen, pantbrevet och hela den biten har ju t ex en central roll.

Det enda jag menade till dig var att de sportsliga satsningar som gjordes innan 2008 hade man råd med eftersom klubben växte. De man gjorde efter hade man inte råd med eftersom tillväxten stannat av. Det är fakta. Likaså att det inte är sportchefen som sätter budgeten. Vill man mäta sportchefernas insats måste man betänka att de jobbat under olika förutsättningar. Nubben jobbade i en klubb som växte, Linkan i en klubb som stannat av och Nubben jobbar nu i en klubb som krympt. Skillnaden i attraktionsvärde blir enorm och konkurrensen på marknaden är mycket tuffare. Att enbart belasta eller kredda sportcheferna för tillväxtens status är nog att göra det för enkelt. Det är klart de sportsliga resultaten påverkat men det finns många fler faktorer. Det har med andra ord blivit svårare och svårare att vara sportchef i Timrå IK och det beror på mer än bara sportchefernas egna insats.
Kommentera