1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581388 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1588353

Sv: Timrå IK - Mora IK 2013-09-19
Strindlund: När den dök upp på Jumbotronen blev jag till en början också väldigt besviken. Men det är väl så att en tevesänd match i SA, efter en degradering-rekonstruktion-mediokert lag utan riktiga profiler-med en odiskutabel torsk i premiären-som senare följdes upp av en inte alltför imponerande vinst med uddamålet mot Almtuna inte direkt får människor att skoningslöst ta sig ut till Sörberge, betala för soppa, inträde, parkering etc.

Ska EOn så sakteliga börja fyllas på med åskådare igen så är det nog tvunget att laget visar upp samma attityd som igår, helst flera matcher i rad. De som befann sig i arenan igår var till 95% dessa obotliga Timrå-supportrar som inte bryr sig särskilt vilken divison laget spelar i, eller var i tabellen man befinner sig. Man är där ändå. Dock är gränsen mellan 1000 personer till i arenan antagligen hårfin. Det räcker med att man visar upp det spel man gjorde igår för att trigga igång de människor som är mottaglig för hockey, på plats. Men som sagt: det måste bjudas upp till dans för att locka fler till hallen.

Det som gjorde mig otroligt glad igår var just attityden hos spelarna. De allra flesta spelarna visade upp god moral, de hade tagit till sig av de "valpiga uppträdandet" i premiären och visade prov på att man dragit lärdom av den matchen. Det var ett helt annat Timrå, ett lag som åtminstone jag såg en potential i, något jag inte gjorde i premiären. Vi måste nog låta detta ta tid, både när det gäller spelarna men också publiken.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Mora IK 2013-09-19

Jag kan känna att vi inte ens behöver problematisera publiksiffran. Det är såhär nu. Ju mer den grejen stöts och blöts desto svårare tror jag det kan vara att locka folk till arenan. Att klaga på folk för att dom inte går på matcherna tror jag inte ger så mycket, siffrorna kommer stiga i takt med att stämningen runt klubben blir mer och mer positiv. Det tar tid att vänja sig av med tidigare säsongers ständiga känsla av uppgivenhet. 

De som var på matchen igår fick för första gången på mycket länge lämna arenan med en riktigt bra känsla. Suget att få göra det samma kommer locka fler och fler om det inte visar sig att gårdagen var ett undantag. 

Kommentera