1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581739 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1590762

Sv: Timrå IK - Asplöven HC 2013-10-03

Dream Team: Torsken borta mot Uppsala AIS -92 minns jag fortfarande med bitterhet. Fy fan. S/T hade gjort en helt okej allsvenska, den första hyggligt bra säsong som ett Timrålag fått ihop sedan kvalserien -83, typ. Om jag minns rätt (utan bokstöd) så behövde vi en poäng till med tre omgångar kvar för att säkra en plats i play off 2. Först blev vi överkörda av halvbleka Hammarby med våra tidigare spelare Jerry Friman och Jens Sigurdsson i laget hemma i en pinsam insats. Sen förlorade vi sensationellt borta mot redan avsågade Uppsala där laget drog på sin massor av onödiga utvisningar. Slutligen blev vi krossade av Rögle borta (som väl gick upp i elitserien samma år?). Och vi passerades i botten, slutade sjua och missade play off.  Det var massor av snack runt laget om att spelarna inte fått lön och demoraliserats. Efter säsongen lämnade massor av spelare, det blev rensning i styrelsen och Sundsvall Hockey-falangen lämnade samarbetet och startade om i ettan som just Sundsvall Hockey igen.

Rätta mina fel :-)

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Asplöven HC 2013-10-03

El Maco: Den där jävla säsongen, alltså. Var på Hovet och såg Hammarby krossa med 7-3 (trots pigg öppning och ledning av S/T). I Södertälje blev det urinbad med 10-3. Sen lyckades jag lura med en hammarbypolare upp till Timrå för Ödesmatchen. En mardrömsfärd i hans nyinköpta seriemördarfolka (en bubbla med främre passagerarsätet bortmonterat Ted Byndy-style). Golvet var så sönderrostat att skor + byxor var alldeles bruna av instänkande E4:slask. 0-6 i stjärten och en jäääävligt seg hemresa.

Det var fan inte bättre förr.

Kommentera

Sv: Timrå IK - Asplöven HC 2013-10-03
El Maco: Sen tog ju Timrå IK tillbaka namnet säsongen efter och det blev till att berika klädförrådet på allvar igen :)

Jag minns fortfarande idag känslan när jag står i klacken i en mycket väl besatt Timrå Isstadion (5387 åskådare!) i mötet med just Sundsvall Hockeyoch Jocke Nilsson på en genialisk lobbpassning (från Christer Jensen) över mittlinjen i friläge förvaltar chansen och sätter 2-0! Vi vinner sedemera matchen med 2-1 och snacket efter rörde sig om nån tveksam offside i slutet där laget i stan enligt gärdefalangen förfördelades å det grövsta.

Redigerad kommentar

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Timrå IK - Asplöven HC 2013-10-03
El Maco: Rögle gick upp den säsongen, så var det. Man gick via 2-3, 4-3, 5-2, 2-4, 4-3 på Leksands bekostnad upp i elitserien för första gången. Även Leksand gick upp, detta via spel i kvalserien där ekonomiskt dopade lag som Team Boro och Vita Hästen också deltog.
Under den här tiden hade Timrå IK e n o r m t långt till att ens ha skuggan av en chans på avancemang till elitserien. Det var enormt naivt att tro att en sammanslagning av två halvmediokra lag egentligen skulle kunna utmana i nån större utsträckning.

Hur det blev sen minns jag faktiskt inte. Ja, jag kommer ju ihåg att Gärdefalangen inte var helt nöjda med den Timrådominans som per automatik blev verklighet iom valet av spelplats. Det var väl inte mycket man lyckades komma överens om alls, egentligen. Det var inte möjligt att förena två klubbar som på förhand var så pass bittra konkurrenter och är fortfarande, trots att vi inte mötts i seriesammanhang på snart 15 år.

När lämnade Sundsvall Hockey officiellt? Säsongen efter kvarstod ju namnet och laget avancerade faktiskt längre än under den första säsongen (till playoff 2 där man gick bet på Mora i tre matcher).
Namnet fanns ju kvar under säsongen 1993/94 också men från säsongen efter fanns både S/T Hockey och Sundsvall Hockey med åtskilda.
Den säsongen är för de som inte minns den sämsta som något lag från Timrå presterat då man missar både allsvenskan och spel i playoff. Nu räknar jag bort uteisarnas dagar, jag hoppas ni kan ha överseende med detta.
 
Kommentera

Sv: Timrå IK - Asplöven HC 2013-10-03
El Maco: Haha, underbar information från ett levande lexikon! Intressant läsning! Du är härmed min Guru! + på den...
Kommentera