1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581603 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1593519

Sv: IK Oskarshamn - Timrå IK 2013-10-14
mikenomad: jag tycker absolut att man kan begära mer av spelarna. Att träffa mål på närmare avstånd än 3 meter, relativt ohotad med gott om tid...då bör man åtminstone få pucken på mål. Jag tycker t.o.m., trots att det inte är naturliga målskyttar att man kan begära lite bättre avslut än i bröstet på målvakten när man kommer relativt fri och också då har gott om tid.

Vad det sedan beror på är naturligtvis svårt att sia om. Men jag undrar om spelarna övar speciellt mycket på skott och träffsäkerhet? En första tanke som slår mig är att man skulle lägga några pass på just detta. Jag ser redan i tidig ålder inom föreningen hur mycket sämre "våra pojkar" är om man jämför med andra klubbar. Kanske skulle man börja redan i en mycket tidigare ålder att öva på skott.

Hur än glad jag är att ha ett lag att gå och se på så tycker jag ändå att man vid 20 års ålder bör ha lärt sig att träffa mål, i alla fall om man står några meter ifrån. När vi är med så bra i matcherna så är det väldigt olyckligt att vi inte får in pucken. Många lägen som skapats hade kunnat rendera i mål alldeles oavsett naturlig målskytt eller ej.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: IK Oskarshamn - Timrå IK 2013-10-14
250kg kärlek: Jag är helt övertygad om att skottrampsträning är mycket viktigt för spelares utveckling av ett effektivt och bra skott. Hockeyförbundet har gjort mätningar som gör gällande att det skjuts i snitt 10-14 skott med bra kvalité per ispass. Tänk då att en professionell golfspelare Slår ca 800-1000 bollar/dag!

Det finns en skottramp bakom e-on ta gärna en tur dit och se hur det ser ut! Du 250kg är ju vad jag förstår engagerad i ungdomshockeyn så du förstår säkert vårt jag vill komma. Det ser ut som Tallinn...
Det återkommande i detta är väl som väntat ekonomin. Jag förstår att tik inte kan bygga anläggningar som tex hv. Men lite ideellt arbete kanske kan göra att det ivartfall finns skivor att skjuta från samt lite belysning.

Efter ett Möte tidigare i höstas fick man anmäla sitt intresse för att ingå i en arbetsgrupp rörande ovanstående. Jag anmälde mig men har sedan dess inte hört ngt. Kanske dags att se vad som händer.
Kommentera

Sv: IK Oskarshamn - Timrå IK 2013-10-14
250kg kärlek: Jodå, jag köper din frustration och det är en intressant iaktagelse du levererar. Ligger det nåt i det där bör man definitivt fokusera mer på det. Jag menade bara att vårt A-lag består av spelare som överlag någorlunda levererat som man på förhand kunde förvänta sig.
Kommentera