1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582103 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1595604

Sv: Timrå IK - Almtuna IS 2013-10-26
Dream Team: Molinder är lika menlös i allsvenskan som i elitserien. Mjuk ryggrad. Såna spelare är det sista vi behöver i survivor-mode.
Tyvärr ger Hult likartade vibbar. Spelskicklighetsmässigt har han det som krävs för en toppcenterposition, men ryggraden...hård som Kolans sexpack efter en veckas semester utan dietist.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Almtuna IS 2013-10-26
Bragd-Birger: Klubbteknik i all ära, har du inte balans och kan stå emot några smällar bättre än att du flyger som en liten vante har du svårt att lyckas i någon serie. 
Ganska ofta är det omgivningen som sätter en enskild spelares nivå. Vilka spelare är det i den här upplagan av Timrå IK som ska sätta standarden? Pelle Hallin är självskriven, sen då? Bland forwards är det tunnare.
Robin Persson är en på backsidan som borde fixa biffen. Sen går jag bet. Och då begriper man att det nog inte är så lätt att glänsa lite i skymundan av lagets "stjärnor". Lite som när Zäta lotsades fram under sista året på -90-talet och de inledande åren på 2000-talet. Då hade han spelare som funkade utmärkt i den rollen. Micke Lind,, Mackan Matthiasson, Anders Huss, m.fl. Nu är Anton Wedin & co. mol allena och ska fixa etableringen själva. Det kan säkerligen gå bra och inom ett par år borde de ha tagit flera stora kliv till att bli riktigt bra elitspelare.

Men nu är nu och just nu kvalar dessa unga män in i fjäderviktsklassen mot t.ex VIK Hockeys tunga lag. Klart det gör skillnad i hur man orkar genomföra en match. Attityden idag tycker jag ver rent ut sagt skrämmande usel. De allra flesta spelare lämnade gladeligen över ansvaret till en lagkompis, vilken var precis lika ointresserad av att ta ansvar och få något uträttat! 

1-1-skytten summerar det hela ganska så bra:

"...Därefter gick matchen till förlängning och straffar – som Almtuna vann. Två poäng till Uppsalalaget och en till Timrå.

Fullt rättvist, enligt Högström.

– Jag tycker att vi är bättre, vi försöker spela mer än dem. De spelar mer på kontringar bara."

Pecis! När vi vann pucken lämnade vi bara bort den. Få se, en lång passning genom mittzon (där våra spelare ändå inte befann sig) kanske hade funkat. Ja, men då måste man vara närvarande. Betydligt mycket mer än vad vi var idag.

Kommentera

Sv: Timrå IK - Almtuna IS 2013-10-26

Bragd-Birger:

och ungefär där vann du pris  för årets beskrivning

Kommentera