1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582085 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1595606

Sv: Timrå IK - Almtuna IS 2013-10-26
Bragd-Birger: Klubbteknik i all ära, har du inte balans och kan stå emot några smällar bättre än att du flyger som en liten vante har du svårt att lyckas i någon serie. 
Ganska ofta är det omgivningen som sätter en enskild spelares nivå. Vilka spelare är det i den här upplagan av Timrå IK som ska sätta standarden? Pelle Hallin är självskriven, sen då? Bland forwards är det tunnare.
Robin Persson är en på backsidan som borde fixa biffen. Sen går jag bet. Och då begriper man att det nog inte är så lätt att glänsa lite i skymundan av lagets "stjärnor". Lite som när Zäta lotsades fram under sista året på -90-talet och de inledande åren på 2000-talet. Då hade han spelare som funkade utmärkt i den rollen. Micke Lind,, Mackan Matthiasson, Anders Huss, m.fl. Nu är Anton Wedin & co. mol allena och ska fixa etableringen själva. Det kan säkerligen gå bra och inom ett par år borde de ha tagit flera stora kliv till att bli riktigt bra elitspelare.

Men nu är nu och just nu kvalar dessa unga män in i fjäderviktsklassen mot t.ex VIK Hockeys tunga lag. Klart det gör skillnad i hur man orkar genomföra en match. Attityden idag tycker jag ver rent ut sagt skrämmande usel. De allra flesta spelare lämnade gladeligen över ansvaret till en lagkompis, vilken var precis lika ointresserad av att ta ansvar och få något uträttat! 

1-1-skytten summerar det hela ganska så bra:

"...Därefter gick matchen till förlängning och straffar – som Almtuna vann. Två poäng till Uppsalalaget och en till Timrå.

Fullt rättvist, enligt Högström.

– Jag tycker att vi är bättre, vi försöker spela mer än dem. De spelar mer på kontringar bara."

Pecis! När vi vann pucken lämnade vi bara bort den. Få se, en lång passning genom mittzon (där våra spelare ändå inte befann sig) kanske hade funkat. Ja, men då måste man vara närvarande. Betydligt mycket mer än vad vi var idag.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Almtuna IS 2013-10-26

Dream Team: en av mina största önskningar i och med degraderingen var att vi kanske kunde börja vinna på hemmaplan igen. Vår borg där oavsett lag som kom på besök var livrädd för första 10. Då gick det undan, då såg det ut som att alla stod stilla, utom Timråspelarna. Så här, en bit in i serien, ja då ser man att det inte riktigt ser ut så. Detta är nog det enskilt största problemet med publikfrånfallet. Folk orkar inte åka på hockey med vetskapen om att "nu förlorar vi igen". Jag börjar känna lite samma sak faktiskt.

Igår var det rent ut sagt bedrövligt. När det står så otroligt mycket på spel, man lirar mot seriens bottenlag, man är medveten om hur hårt föreningen kämpar med att få folket till Eon, ja då duger det inte att skylla på att laget drabbats av magsjuka eller ängslighet. Sån här match ska man bara vinna. Jag försöker se positivt, jag ger gärna det här laget tid, men jag accepterar inte att man förlorar matchen på det sätt man faktiskt gjorde. Det är för dåligt.

Är det nu så att det här laget inte kan prestera bättre så måste föreningen hitta andra alternativ till truppen. Så är det bara. Det kostar snart 1000 betalande personer i publiken vilket innebär ett ekonomisk bortfall på ca 150 000:-/match (om vi räknar på 150:- spenderat på varje betald person). Vi snittar 5 hemmamatcher/månad vilket enkelt räknat blir 750 000:- i månaden i uteblivna intäkter. Nog skulle man kunna göra några förändringar i truppen och kanske lägga ytterligare en slant och ändå kunna räkna hem ekvationen?!

Nu behöver inte nya spelare innebära sportsliga framgångar men vi ser ju med den trupp vi ställer på isen idag att det kommer bli svårt att hitta någon naturlig målskytt i detta lag, Jag ser då ingen som skulle blomma ut över en natt och börja producera. När Oskar Johansson känns som det bästa vi har framåt, ja då måste man nog titta lite längre än näsan räcker.

Nej, jag tycker att föreningen ska börja jobba med truppen. Man har möten och träffar hur man ska kunna öka publikintäkterna. Man skapar Hallowentema, familjebiljetter, skottävlingar m.m. grejen är tyvärr den att har vi inte ett tillräckligt attraktivt lag att ställa på isen (själva produkten), då kan man anordna exakt vad som helst, man kan nog bjuda folket på entrén utan att det kommer särskilt många människor. Det är nog läge att tänka om lite och satsa på produkten så den blir tillräckligt attraktiv för att locka tillbaka folket.


Eller så fortsätter man på den inslagna vägen och nöjer sig med att konstatera: vi är inte bättre än så här, pengarna räckte inte till för att ha ett anfallsspel, nu får vi hoppas att vi får ihop ekonomin när vi summerar säsongen...

Kommentera