1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582066 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1595613

Sv: Timrå IK - Almtuna IS 2013-10-26

Dream Team: en av mina största önskningar i och med degraderingen var att vi kanske kunde börja vinna på hemmaplan igen. Vår borg där oavsett lag som kom på besök var livrädd för första 10. Då gick det undan, då såg det ut som att alla stod stilla, utom Timråspelarna. Så här, en bit in i serien, ja då ser man att det inte riktigt ser ut så. Detta är nog det enskilt största problemet med publikfrånfallet. Folk orkar inte åka på hockey med vetskapen om att "nu förlorar vi igen". Jag börjar känna lite samma sak faktiskt.

Igår var det rent ut sagt bedrövligt. När det står så otroligt mycket på spel, man lirar mot seriens bottenlag, man är medveten om hur hårt föreningen kämpar med att få folket till Eon, ja då duger det inte att skylla på att laget drabbats av magsjuka eller ängslighet. Sån här match ska man bara vinna. Jag försöker se positivt, jag ger gärna det här laget tid, men jag accepterar inte att man förlorar matchen på det sätt man faktiskt gjorde. Det är för dåligt.

Är det nu så att det här laget inte kan prestera bättre så måste föreningen hitta andra alternativ till truppen. Så är det bara. Det kostar snart 1000 betalande personer i publiken vilket innebär ett ekonomisk bortfall på ca 150 000:-/match (om vi räknar på 150:- spenderat på varje betald person). Vi snittar 5 hemmamatcher/månad vilket enkelt räknat blir 750 000:- i månaden i uteblivna intäkter. Nog skulle man kunna göra några förändringar i truppen och kanske lägga ytterligare en slant och ändå kunna räkna hem ekvationen?!

Nu behöver inte nya spelare innebära sportsliga framgångar men vi ser ju med den trupp vi ställer på isen idag att det kommer bli svårt att hitta någon naturlig målskytt i detta lag, Jag ser då ingen som skulle blomma ut över en natt och börja producera. När Oskar Johansson känns som det bästa vi har framåt, ja då måste man nog titta lite längre än näsan räcker.

Nej, jag tycker att föreningen ska börja jobba med truppen. Man har möten och träffar hur man ska kunna öka publikintäkterna. Man skapar Hallowentema, familjebiljetter, skottävlingar m.m. grejen är tyvärr den att har vi inte ett tillräckligt attraktivt lag att ställa på isen (själva produkten), då kan man anordna exakt vad som helst, man kan nog bjuda folket på entrén utan att det kommer särskilt många människor. Det är nog läge att tänka om lite och satsa på produkten så den blir tillräckligt attraktiv för att locka tillbaka folket.


Eller så fortsätter man på den inslagna vägen och nöjer sig med att konstatera: vi är inte bättre än så här, pengarna räckte inte till för att ha ett anfallsspel, nu får vi hoppas att vi får ihop ekonomin när vi summerar säsongen...

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Almtuna IS 2013-10-26
250kg kärlek:
"då kan man anordna exakt vad som helst, man kan nog bjuda folket på entrén utan att det kommer särskilt många människor."

Där har du kärnproblemet. Det handlar väldigt lite om biljettpriser eller kringjippon utan till 99,2% om underhållningsvärdet på själva huvudattraktionen. Fan, folks tid är dyrbar! Antagligen är ca 3 timmar kostsammare i livspusslet för en majoritet än 150-200 sparade kronor. Inte för en del, det är jag väl medveten om. Men säkerligen för den breda massan.

"Hej hej! Var ju tänkt att ett potpurri av Killinggänget och Solsidangänget skulle uppträda nu på lördag. Dessvärre blev det inställt och istället kommer de glada amatörerna från Sörfors byalagssamfällighet roa med klämmiga sketcher. Men ni kommer väl iaf? Vi bjuder på kaffe o finska pinnar i pausen."

Typ. Som en liten liknelse...

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Timrå IK - Almtuna IS 2013-10-26

250kg kärlek: Truppommöblering är ett självklart måste. Vår offensiv är av division1-klass. Det håller inte. Och vi börjar redan se ut som vi gjorde i Elitserien de senaste säsongerna: gnetande och skraja. Hyfsat osexigt.

Trodde på ett mer dödsföraktande Timrå i år. Ineffektivt sure, men där man gick lite av all-in när det gäller det offensiva initiativet. I a f på hemmaplan. Men vi har inte karaktärerna. Jävligt trist, eftersom vi har ett gäng unga spelare som behöver - och växer av att - dras med.

Ska bli intressant att höra utvärderingen av det här laget om ett år. Inför förra säsongen sas det ju att 'vi nu har värvat spelare som verkligen brinner för det här, som kommer att kämpa livet ur sig för Timrå'. Ett år senare sägs det ungefär samma sak om årets trupp, men då heter det plötsligt att 'hälften av spelarna i fjol ville inte ens vara i klubben'...

Men, läget är inte nattsvart. Laget går som skit, publikdragandet likaså. Men det går att förbättra. Ut med Bergman och Underhunden. Det borde man ha börjat jobba med för en månad sen. Bort, bort, bort. Porsberger är sannolikt inte alltför dyr, men han är menlös. Ofarlig i en producerande kedja, för menlös i en checkande. Bort. Sen har vi problemet med Molinder och Hult. Tycker att båda två är för karaktärslösa för att kunna leda laget som första-/andracenter. Hult är skicklig men saknar driv och pondus. Utmärker sig mest med frustrerade utvisningar när laget i känsliga lägen försöker hitta momentum. Molinder spelar i någon sorts komfortzon. Kan betydligt mer än han visar, men det är väl hans karriär i en summering. Börjar bli tveksamt om den där utblomningen till något som liknar 'härförare' är möjlig någon annanstans än i Nubbens våta drömmar. En av Molinder/Hult skulle jag plocka bort.

Dock: ovanstående manövrar är så klart inte möjliga. Alla av dom. Frågan är om det ens är klokt ur ett lagmoralperspektiv. Och om det skulle gå att få bort dom utan kostnad (utopi) är det förmodligen ännu svårare att få in bättre ersättare. Jobbigt läge. Likväl: någonting måste man göra. Måste. Nu. Skulle vara skönt att i a f få indikationer på att man jobbar på någon form av aktionsplan. Starta en insamling. Ändra spelupplägg (släppa på defensiven, kasta om, tänk nytt i PP). Möblera om.

Kommentera

Sv: Timrå IK - Almtuna IS 2013-10-26
250kg kärlek: Ja! Ja! Ja! Du är så jävla rätt ute! Näst sista stycket är så spot on att det är löjligt.

Amen.
Kommentera