1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582074 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1595619

Sv: Timrå IK - Almtuna IS 2013-10-26

250kg kärlek: Truppommöblering är ett självklart måste. Vår offensiv är av division1-klass. Det håller inte. Och vi börjar redan se ut som vi gjorde i Elitserien de senaste säsongerna: gnetande och skraja. Hyfsat osexigt.

Trodde på ett mer dödsföraktande Timrå i år. Ineffektivt sure, men där man gick lite av all-in när det gäller det offensiva initiativet. I a f på hemmaplan. Men vi har inte karaktärerna. Jävligt trist, eftersom vi har ett gäng unga spelare som behöver - och växer av att - dras med.

Ska bli intressant att höra utvärderingen av det här laget om ett år. Inför förra säsongen sas det ju att 'vi nu har värvat spelare som verkligen brinner för det här, som kommer att kämpa livet ur sig för Timrå'. Ett år senare sägs det ungefär samma sak om årets trupp, men då heter det plötsligt att 'hälften av spelarna i fjol ville inte ens vara i klubben'...

Men, läget är inte nattsvart. Laget går som skit, publikdragandet likaså. Men det går att förbättra. Ut med Bergman och Underhunden. Det borde man ha börjat jobba med för en månad sen. Bort, bort, bort. Porsberger är sannolikt inte alltför dyr, men han är menlös. Ofarlig i en producerande kedja, för menlös i en checkande. Bort. Sen har vi problemet med Molinder och Hult. Tycker att båda två är för karaktärslösa för att kunna leda laget som första-/andracenter. Hult är skicklig men saknar driv och pondus. Utmärker sig mest med frustrerade utvisningar när laget i känsliga lägen försöker hitta momentum. Molinder spelar i någon sorts komfortzon. Kan betydligt mer än han visar, men det är väl hans karriär i en summering. Börjar bli tveksamt om den där utblomningen till något som liknar 'härförare' är möjlig någon annanstans än i Nubbens våta drömmar. En av Molinder/Hult skulle jag plocka bort.

Dock: ovanstående manövrar är så klart inte möjliga. Alla av dom. Frågan är om det ens är klokt ur ett lagmoralperspektiv. Och om det skulle gå att få bort dom utan kostnad (utopi) är det förmodligen ännu svårare att få in bättre ersättare. Jobbigt läge. Likväl: någonting måste man göra. Måste. Nu. Skulle vara skönt att i a f få indikationer på att man jobbar på någon form av aktionsplan. Starta en insamling. Ändra spelupplägg (släppa på defensiven, kasta om, tänk nytt i PP). Möblera om.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Almtuna IS 2013-10-26
Bragd-Birger: ja, att fortsätta spela så som vi gör nu känns mer som att misshandla våra juniorer. Tycker att det märkts ju fler matcher vi spelat och ju fler vi förlorar hur även ungdomarna börjar tveka på sin egen förmåga. Precis som du säger behöver dom ha spelare omkring sig som drar med sig dom, inte som fallet 'nästan' är nu, att det är ungdomarna som ska bana väg...för dom äldre.

 
Kommentera