1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581411 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1596376

Sv: Apropå nånting...
Herminator: Det var min själ inte en dag för tidigt. Hoppas verkligen att detta är den vändning laget så väl behöver.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Ja, i dag är sannerligen en härlig dag! Känns fortfarande overkligt att tänka tillbaks på gårdagen. Tre poäng! Sex mål! Hemmaplan!!1 Sjukt najs.

Men, låt oss inte sväva iväg. Det SSK vi mötte igår är ett lag i fritt fall. Sämre (eller bättre, beroende på hur man ser det) motstånd kunde vi nog inte få.
Sen bör vi minnas fjolåret. Då gick vi in i novemberuppehållet med 27 pinnar på 20 matcher och kändes klart på G efter några fina viktorior på slutet. Hur det gick när serien drog igång vet vi.

Så lite stillsamt ödmjuka bör vi nog vara. Det kan fortfarande sluta brunt det här.
Men det hoppas vi så klart att det inte gör. Ett mysigt och potentiellt litet kliv bort från den delen av tabell-paletten vore små justeringar i truppen. Det är inte bra det här att det är ungdomen som driver framåt medan det äldre gardet bromsar. Det är för många vattenbärare/underpresterare. Hundrapund, Bergman, Molinder, Hult, Porsberger. I denna kvintett bör det hända något. Den sistnämnde verkar vara på väg bort (åtminstone tyder den skralare matchningen på slutet att relationen i a f från Timrås håll börjat svalna), men då han förmodligen inte är särskilt dyr bör han följas av någon/några till om man tänker sig att man vill förbättra truppkvaliteten. Medel måste frigöras.

Att bara köra på vore dumt. Eller, om det är så att det inte går att förändra truppen (ingen vill ha spelarna i fråga), i a f väldigt frustrerande. Vi har ett grymt gäng juniorer/egenfostrade spelare, och att så många bra kommit fram just nu (med elitseriespel i åtanke, inmatchade redan i fjol i många fall) och dessutom i en passande serie är en grym möjlighet. Billiga, drivna, klubblojala. Omge dom med äldre, mer rutinerade spelare som tar ansvar på isen och kan visa vägen så...är den där topp 7-platsen absolut ingen utopi. Då är den fanimej högst möjlig, kanske t o m trolig.

Något borde gå att göra. Hult kan fungera som center med en spetsforward vid sin sida. Någon som kan göra något extra i offensiv zon. Enbart en snajper (a la Fleury) skulle jag inte föredra där. Mer en smart jävel, en Murra-typ. Det finns kreativitet i Hult, men han är ingen spelare som lever ut den på egen hand. Han behöver lyftas och dras med.
Molinder ser jag ingen mening alls med. Om någon slår upp ordet 'komfortzonsspelare' i valfritt lexikon hittar ni ingen förklaring, bara en bild på Molle. Kan inte komma på en egenskap värdig att kallas 'spets'. Den som gör det får gärna fylla i meningen ' Molinder är bland dom bästa i laget på att ........'.

Bergman har vi avhandlat många gånger. Gissningsvis tillhör han dom dyrare i laget. Lika gissningsvis är vi många som inte förstår vad han bidrar med annat än sin 'rörlighet'. Vilket han dock sannerligen gör, ska erkännas. Han är sjukt rörlig. Upp och ner, sida till sida. Stilla? No wade! Men i övrigt är han väl ganska eljest. Menlös PP-back (även om han rör sig fint längs blålinjen), inte supergrym defensivt. Mesigt skott (som han sällan avlossar, och ännu mer sällan får på mål), mediokert spelsinne. Dock: det är inte omöjligt att han växer. Första säsongen på stor is, annan liga, nytt spelsystem, osv...snubben k a n växa. Inte för att jag tror det, men ändå. Stannar han får vi hoppas på det.

En jag inte för fem öre tror kan växa är dock Hunden. Han borde ha skeppats tidigt på säsongen. Lyfter inte laget på något sätt. Måste sitta i det mentala, för med rätt jävlaranamna och driv hade dom där trots allt fina handlederna resulterat i något positivt. Något som tillfört laget styrka. Inte bara en - förmodar jag - relativt sett hög utgiftspost. Största besvikelsen i årets trupp enligt moi, och då var jag ändå jävligt tveksam redan när han värvades.

Så: jag har förhoppningar på det här uppehållet. Några nyheter i linje med mina tankar ovan skulle sitta jävligt fågel. En riktig boost inför omstarten. Jag tror ju på det här laget. Det kan bli jävligt bra. Och chanserna ökar betydligt om vi kan få bort lite brunt och in med något fräscht. Det k a n gå!!1
Kommentera