1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582162 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1600494

Sv: Karlskrona HK - Timrå IK 2013-11-26

lungan: Frågan är bara vad man egentligen ska göra.

Även om det går tungt för närvarande så vill jag ändå plussa juniorerna, som jag tycker gör att föredömligt arbete. Det är inte de som rår för att vi ligger där vi ligger för närvarande.

Målvaktssidan ser jag ingen anledning att förändra. Norja lämnade väl en del att önska idag, men räddade oss å andra sidan i förra matchen. Nej, där ser jag inga problem.

Backsidan då? Under inledningen av säsongen så fungerade försvaret utomordentligt, nu har det varit två rejäla bottennapp på relativt kort tid (mot Karlskoga och Karlskrona). Överlag är jag ändå nöjd med backarna så här långt, med undantag för Wade Bergman. När jag tänker förändring så ser jag gärna att han skulle lämna truppen och ersättas. Det behöver rimligen inte vara någon vass PP-back, utan jag skulle vara tillfreds med en stabil defensiv pjäs.

Anfallsmässigt så har jag tidigare gnällt en hel del på Hundertpfund, och även om jag inte direkt har ändrat uppfattning så tycker jag i varje fall att han har blivit bättre på senare tid. Juniorerna är som redan påpekat bra, däremot så ställer jag mig frågande till några av de mer etablerade namnen.

Samtidigt så tror jag inte en sekund på att försöka göra sig av med spelare som Molinder och Hult i det läge vi befinner oss i (både sportsligt, men framförallt ekonomiskt). Det känns på något sätt som om man måste gilla läget i det fallet och försöka åstadkomma någon typ av förändring som får dessa att höja sig. Jag menar att båda har relativt hög kapacitet, men att de inte lyckats prestera på sin högstanivå än så länge.

Det jag spontant kan tänka mig är att det kanske vore idé att länka ihop Molinder med nye Persson. Molinder har ett bra passningsspel och i kombination med en kapabel målskytt så skulle det kunna bli en förbättring. Komplettera kedjan med Hallin och det borde kunna bli bra.

I Hults fall är jag mer osäker. Jag har dock varit inne tidigare på att man skulle försöka låna Timråbekantingen Alexander Larsson från Brynäs. Han har visat att han kan producera i Elitserien och det borde innebära att han kan göra detsamma i Allsvenskan. Spontant känns det som om Hult skulle kunna centra en kedja med honom och Bergström som ytterforwards.

För det är de etablerade spelarna som behöver höja sig. Man kan inte lägga hela ansvaret på juniorer och förstaårsseniorer, utan det finns ett antal herrar i laget som måste kliva fram och ta ansvar och bidra i högre utsträckning.

Fast det lär väl gå åt helvete i slutändan i alla fall. Ibland känns det som om sakerna man skriver här mest är något desperat försök att övertyga sig själv om motsatsen. Hockey är en skitsport.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Karlskrona HK - Timrå IK 2013-11-26
Vargher85: Jag tycker att man försöker hitta på goda skäl till att det faktiskt ser bättre ut än vad det verkligen är. Det har man gjort i flera säsonger nu. Så fort laget sprattlar till så hittar man anledningar att tro, att det ska vända. Vis av erfarenhet med tidigare säsonger i skapligt minne så, är väl frågan om det kommer bli så mycket bättre?!
Att vi har ett ungt lag där stora delar av laget klivit in i "vuxenvärlden" något år för tidigt är känt. Att de har gjort det bra, eller efter deras bästa förmåga, ja så är det också. MEN, det räcker inte. Bevisligen. När dessutom lagets mer meriterade spelare inte spelar på toppen av sin förmåga så känns detta allt annat än förhoppningsfullt.

Jag tittade till tabellen som hastigast igår och bäva månde, vi kan om några omgångar ligga sist. Och ärligt talat så finns det en del som talar för det. Förmågan att vinna viktiga matcher har vi haft svårt för, publiken sviker ju fler matcher som spelas och spelarnas självkänsla blir allt mer stukat. Att hitta ett sätt att vända dessa bitar, ja det blir en het potatis...

Förhoppningsvis spelar Timrå i SA även nästa säsong. Målet då måste vara att försöka behålla den unga stomme vi har i laget och förhoppningsvis ersätta spelare som Molinder, Bergman, Hult med andra rutinerade spelare som lyckas bättre. Jag orkar inte se en degradering till, frågan är om föreningen skulle orka med det? Vi måste reda upp den här säsongen till att börja med, helst utan något kval för att hålla oss kvar. För detta unga lag i det läget...känns allt annat än säkert.

Det är verkligen ingen rolig sits som föreningen befinner sig i.
Kommentera