1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582162 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1613939

Sv: IF Malmö Redhawks - Timrå IK 2014-03-04

mikenomad: på den här nivån har man rätt att ställa krav. Krav på att t.ex. en sådan som Molinder skall vara dominant, eller ett en sån som Hallin - i AS-sammanhang - sannolikt sitter på ett monsterkontrakt, måste leverera. Eller Wade Bergman, eller Hult...

Det är inte juniorerna som underpresterat utan det är de etablerade namnen, som skulle bana väg för våra juniorer, som inte levt upp till kraven. Svårare än så är det inte.

Jag är i alla fall mycket nöjd med hur laget har presterat den här säsongen. Det som hänt i och med rekonstruktionen är att vi lånat tongivande spelare från J 20 till A-laget vilket inneburit att J 20 haft det tufft och att våra J 20-spelare fått en uppgift de inte riktigt varit förberedda på. Men de har gjort det med bravur. Jättebra skulle jag vilja säga. 

Jag hade förhoppningar om att nå play off, jag tyckte laget hade spelat ihop sig och gick så pass bra på slutet att detta skulle vara möjligt. Nu förlorade vi 'fel matcher' på slutet vilket fick ödesdigra konsekvenser. Dock var min förhoppning att vi skulle undvika kval och kanske, eventuellt, om det gick bra, vara där och bråka om en play off. Och där hamnade vi. Om andra supportrar eller vad det nu är för människor hade andra förväntningar så skulle jag säga att kravbilden hos dem inte riktigt motsvarar den kunskap det här unga, och billiga laget, besatt. När många spelare i andra allsvenska lag har råd att köpa en bil när de får sin lön så har de flesta (inte alla) i Timrå IK råd att köpa mat, tanka bilen och betala hyran, sedan är det slut.

Det är väl en jättebra start på en ny era att hamna i ingemansland, att i lugn och ro få bygga för nästa säsong. Då blir det bättre än i år. Föreningen kanske har en bättre överblick på ekonomin, en bättre bild vad som krävs för att publiken skall komma till arenan. Det här året har varit ett lärorikt år, med massor av erfarenheter som man kan ta med sig till nästa säsong.

Jag andas tillförsikt. Surt att säsongen tog slut nu men skönt att vi ridit ut den värsta stormen. 

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: IF Malmö Redhawks - Timrå IK 2014-03-04
250kg kärlek: Exakt. Just så.
Kommentera