1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582258 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1619768

Sv: Apropå nånting...

DJ Hemp: Tror väl att NH90 fick ekonomiska problem redan på 2000-talet... NH90 (The värsta/bästa plank on HV71 ever?) bytte sedemera till det stolta Nyköping Hockey.

Men introtifot med den besynnerliga lagårdsväggen i Nyköping kommer aldrig att slås! Får björnhuvudet i Luleå att framstå som en jamande katt i helkroppsgips.

Tänk er en vanlig lagårdsdörr i en faluröd plankvägg, lite soft rök al á pyroman i högform. Plötsligt åker dörren upp.!

Ut stormar NH90-truppen. En av de uthoppande spelarna drar dock axeln i dörrstolpen. Smack! Hela väggen faller med ett brak rakt ner över vettskrämda spelare och slår med yrande träflisor och rykande hårt i isen. Spelarna hukar sig och flyr panikartat i en scen som får katastroffilmer om jordbävningar att kännas rätt soft.

På den tiden fanns inte powerbräjk. Men Nyköping mobiliserar snabbt ett helt rivningsteam som därefter röjer och städar isen

Art.

Någon som minns vilken musik som spelades? Själv var jag för tagen för att minnas.

Har för mig att någon tillrest söråkersbonde skrek "TIMBER" när väggen föll. Men detta kan vara en skröna som filats fram när tifohistorien berättats runt lägereldarna av hockeynostalgiker;)

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Smokey:

Det var mycket riktigt "Timber" med den belgiska kultsynthgruppen Poesie Noire som spelades under introt. Belgien är ju för övrigt en grym hockeynation med stora framgångar i såväl EM- som VM-sammanhang. Dessutom levererar landet gigantiska mängder timmer till betydande delar av övriga Europa samt till USA och Kanada. Senast läste jag även att de har slagit sig in på timmermarknaden i Australien.
Kommentera