1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581395 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1627580

Sv: Premiär! Timrå IK - Mora IK 2014-09-10

DJ Hemp & Småland: Ni är så hardcore, pöjkar. Själv kommer jag avnjuta matchen lite lagom busigt med en 3,5:a. På blankaste onsdan! Toppat med - om gudarna är goda och ordnar en roligare premiär än i fjol - en crazy seger-Lagga.

Småpirrar lite inför premiären, trots att säsongen i övrigt känns småljum. Folk klär sig till galamiddag, vi hoppas på att hitta en tappad biljett till efterfesten. Det är väl sådär. Men, det finns en morgondag och så vidare.

Vet inte vad jag tror om säsongen. Som vanligt visualiserar man sig major break-through på alla ynglingar, med chockartad framfart genom hockeysverige som följd. Mittuppslag i kvällspressen. Dagar av honung, nätter av lava. Vis av erfarenhet vet man att dessa förhoppningar bleknar i takt med avverkade spelomgångar. Nåväl. Ett par kliv ska vi nog kunna se på händer och fötter, skam vore det annars. Timrå har en av seriens skönaste skrällpotentialer. Sånt gillas alltid, på förhud.

Nyckelspelarna måste hålla. Norja! Har inte sett en sekund av försäsongen, men snacket (och lägstanivån i fjol) oroar. Bör cementera formen runt sin fjolårspeak om det här ska gå vägen.

Robin på backen livsviktig. Chefa!

Hult: måste vara levererande anfallshärförare. Imponerade inte på mig i fjol, förhoppningsvis enbart beroende på skadetrasslet. Tyckte han vek ner sig och började ta fulutvisningar istället för att visa vägen när det bar emot. Har verktygen, men har han det mentala?

Hallin: en skitsäsong är ingen säsong om man är en hjälte. I år kör vi! Led och fräls oss från ondo!

Sen kan man fortsätta med hela laget. I år finns inget utrymme för vattenbärare. Ett faktum som förhoppningsvis lyfter mer än det sänker. Våga!

Just det, säsongens utropstecken: Boyce-Rotevall. Tror att vi kommer att få se en formidabel offensiv explosion från honom i vinter.

Säsongens flip/flop 1: Jimmie Jansson. Blir livsfarlig åt antingen det ena eller andra hållet.

Säsongens flip/flop 2: Emil Pettersson. Bör göra ett rejält avstamp nu om karriären ska gå åt det håll han (och vi) önskar. Tycker vi bestämmer oss för att det blir så.

Säsongens högsta positiva-överraskningspotential: John Westin. Enda namnet i truppen som inte frammanar ett enda litet synaps-darr. Förväntar mig absolut ingenting.

Sen...finns det i vanlig ordning hur mycket som helst att tillägga. Men det gör vi inte. Nu ska vi jobba klart. Sen ska vi gå och bajsa. Därefter hämta lite kidz, laga mat och sedan hockeyporra. Sounds like a plan!

Let's kick some dalastjärt!

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Premiär! Timrå IK - Mora IK 2014-09-10
Bragd-Birger:

Ha det så mysigt med 3,5:an och hoppas att det blir anledning att bränna av seger-laggan! Här köpte vi dessvärre inga 3,5:or på ICA på Alnö, även om jag funderade på det. Men givetvis har man lagt ner en hel del skönt vin i resväskan. Dock känns det lite b-mässigt att bara följa matchen via målservice i mobilen när man åtminstone hade kunnat se den på TV:n hemmavid... Fan!

Nu har jag för övrigt satt mig in i de nya seriesystemen. Man fick ge det lite tid bara. Och inte kommer ju SHL att stängas som en krönikör skrev.

Timrå har förresten, tillsammans med Mora, det sjunde lägsta oddset för serieseger i HA. Inte så illa ändå!
Kommentera

Sv: Premiär! Timrå IK - Mora IK 2014-09-10
Uppmaning till samtliga ikväll, förutom att leva om: Köp biljetter på södra halvan av arenan, dvs det som syns i TV-sändningen. En välfylld hall ger ett bättre intryck.
Kommentera