1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581646 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1630675

Sv: Timrå IK - HC Vita Hästen 2014-09-30

Min sammanfattning av matchen:

Timrå dominerar den första perioden fullkomligt, och med en normal effektivitet hade man avgjort matchen där. Istället får Vita Hästen in en kvitteringspuck i slutsekunderna. Helt oförtjänt, sett till matchbilden.

I andra perioden jämnar spelet ut sig. Knappast beroende på att Vita Hästen höjer sig, utan p.g.a. att Timrå sänker sig rejält. De blir slarvgt och det går för långsamt. Samtidigt får Vita Hästen med sig ett antal ganska billiga utvisningar och utnyttjar PP till att ta ledningen. Jag trodde att Timrå skulle få gå till pausvila med ett måls underläge. Men med fyrtiofemsekunder kvar, i ett läge där nog de allra flesta i Eon Arena bara väntade på att hesa Fredrik skulle tjuta så tar Vita Hästen till vara på en kontring och får ett drömläge inför sista.

Timrå kommer ut i tredje på samma sätt som man gjorde i första perioden. Målchanserna radas upp, men pucken vill helt enkelt inte in. Sedan höjer domaren nivån betänkligt i tredje perioden, någonting som definitivt gynnar ett försvarande Vita Hästen.

När Timrå till sist får utdelning genom Anton Wedin återstår mindre än fem minuter av matchen och trots en kraftig forcering så lyckas man aldrig trycka in kvitteringspucken, utan istället råkar man spela med sju man på banan under matchens sista skälvande sekunder och tappar på så vis sista chansen att få in en tretrepuck.

Timrå står därmed kvar på en skral poängskörd efter tre omgångar, men trots det är jag inte särskilt orolig. Även om poängen inte kommer så spelar man bra och det finns definitivt någonting att bygga på. Sedan är det så klart inte bra för självförtroendet att förlora, men förhoppningsvis kan man göra något åt den saken redan i nästa omgång.

God natt.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - HC Vita Hästen 2014-09-30

Vargher85: Ja men om man tänker efter så här dagen efter så är det ju egentligen fullt naturligt att det blir sådana här uddamålsförluster. Det skiljer ett par miljoner kronor mellan oss och de övriga lagen. Pengar vi kunnat köpa ett par spetesspelare för men av fullt förståeliga skäl inte kunnat göra. Det är därför det ser ut som att vi är fruktansvärt ineffektiva och iofs så är vi det också men det är inte mycket mer att göra än att fortsätta gnugga och hoppas på att vi pillar in en puck då och då och kan börja surfa lite på ren framgång. Jaja. Man får trösta sig med Amerikansk buffé i restaurangen på Eon idag och det faktum att AIK är ännu sämre. Små ljusglimtar i mörkret.

Kommentera