582946 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1631258

Sv: Södertälje SK - Timrå IK 2014-10-02
Kort sammanfattning.

Första perioden böljade spelet fram och tillbaka. Lagen byter chanser. Timrå får rättvist med sig en 1-0-ledning som hade kunnat varit större om man skjutit istället för att slå den sista passningen. Med fyra sekunder kvar drar man på sig en utvisning.

Södertälje börjar därför andra perioden med en man mer på banan. Berglund en till synes onödig utvisning och Södertälje kan efter kvittera direkt på tekning i spel fem-mot-tre. Laget gör en svag andraperiod och efter ett missat läge för Timrå kommer en Södertäljespelare fri med Norja och gör inget misstag. När sedan 3-1 kommer efter att en Södertäljespelare lägger in en puck från förlängda mållinjen som på något sätt hittar in bakom Norja är det inget som talar för Timrå.

Men i tredje perioden kommer man ut som ett helt nytt lag. Timrå får direkt en utvisning med sig och då kommer 3-2-reduceringen genom Pettersson. Det var precis den start Timrå behövde och stärkta av målet fortsätter man åka skridskor mot ett allt mer stillastående Södertälje. Når sju minuter återstår av matchen vinner Timrå en teknik i offensiv zon, Borgman går in på mål och sätter på egen hand kvitteringspucken. Stärkta av kvitteringen fortsätter Timrå att trumma på mot ett Södertälje som inte hänger med. Inom loppet av 30 sekunder sätter Timrå både 4-3 och 5-3. Södertälje tar ut målvakten och gör ett försök att få en reducering i slutskedet av matchen men faktum är att Timrå kontrollerade alla händelser på isen.

Sammantaget en väl genomförd bortamatch.