1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582085 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1633506

Sv: Silly Season 14/15
Rightare och bra skott står det på EP, låter ju bra men kollar man mål och poäng så blir man lite fundersam. Hoppas han kan tända till lite och ge oss ett skapligt PPskott
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 14/15

Bara sett till det sportsliga hade Timrå IK velat förlänga med Niklas Andersson.

Men nu lämnar han klubben – och kan lägga av med ishockeyn.

– Jag måste få ihop familjen först och främst, säger han.

Niklas Andersson har spelat i tio klubbar sedan 2005. Hans hockeykarriär har bokstavligen varit en resa och samtidigt har han träffat kärleken och fått två barn.

När han skrev på för Vita Hästen inför säsongen trodde han att det var för att slå rot.

– Det har varit jävligt tufft för mig och min familj sista säsongerna. Det var största skälet till att jag valde Hästen. För att få ett hyfsat normalt familjeliv. Men när det blev som det blev... det var chockartat.

Han blixtpetades och fick i stället vända sig till Timrå IK för en try out-vända i hopp om kontrakt.

Enligt Andersson var de på väg mot en säsongslång lösning. Men det räcker inte.

– Jag vill inte ge upp hockeyn för lätt. Jag älskar det ändå. Rent hockeymässigt tycker jag det fungerat bra och jag har trivts i klubben. Men så många bitar ska falla på plats och jag har en familj som behöver stabilitet.

Längtan blev för stor. Nu överväger han att sluta med hockeyn.

– Tyvärr är klimatet så här. När jag klev in i hockeykarusellen för tio år sedan satte man större värde i kontinuitet och klubbtillhörighet. Tyvärr är det inte så längre.

Han kom till Timrå som ersättare för långtidsskadade Tommy Stenqvist. Fem matcher blev det i lagets färger. Egentligen skulle det varit sju.

– Det fanns goda möjligheter till att titta på förlängning. Sedan har det att göra med hela den sociala situationen och vad han skulle kosta. Men spelmässigt har han bidragit, säger Roger Forsberg, tränare.

28-åringen meddelade sitt beslut på fredagmorgonen. Klubben har inte bestämt om han ska ersättas.

– Vi ligger lågt de nästkommande två matcherna. Sedan får vi ett längre uppehåll och kan se över situationen. Vi får titta lite på marknaden eller se om vi vill fortsätta jobba med de sex vi har på a-kontrakt och två juniorbackar.

Kommentera