1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581446 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1634867

Sv: Timrå IK - Karlskrona HK 2014-10-22
157620: Jag håller med dig. Jag tror inte vi är sämre än i fjol. Snarare tror jag vi är något bättre. Vi har behållit många unga spelare som både blivit mognare och mer samspelta. Några kommer att växa ytterligare på ett positivt sätt.
Och som jag har sagt förut, vi har nu fler poäng än vid samma tid förra året och då slutade vi på åttonde plats. I år innebär plats åtta en plats i slutspelet. Varför ska vi inte tro att det är möjligt?
Nu ska jag vara på plats i Karlskoga på fredag. Då kan det bli tredje raka.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Karlskrona HK 2014-10-22

Jag tycker det här laget går från klarhet till klarhet. När också de mer etablerade spelarna - de som skall visa vägen - gör det, ja då tror jag att laget kan gå långt. När vi dessutom ser ut att ha hittat ett sätt att vinna på hemmaplan så blir jag ännu mer övertygad. Igentligen, under en rad av år, så har det stora bekymret varit att laget inte levererar på hemmaplan. Medan vi vinner mot serieledare, tvåor, treor på bortais så viker vi ofta ner oss hemma mot lag "vi-ska-vinna-mot".

Jag tycker det ser allt ljusare ut. Otroligt stolt över de tappra krigare vi har därute på isen, stolt över de tappra människor som match efter match sluter upp i Eon när det vankas match och hejar fram laget. Stolt över att den här föreningen fortfarande lever. Det är ju verkligen så att så fort det andas lite optimism i föreningen så skjuter antingen Mittnytt ner oss på jorden i en grop dem redan grävt och är beredd att skotta igen fort som f-n eller så tycker något elak jävel (alltså någon som vill föreningen illa) att det är skitskoj att gräva fram aktuella skuldsaldon hos fogden och berätta öppet om sitt scoop. Eller så förlorar vi ett par matcher och vips är allt nattsvart. Varje gång har dock föreningen rett ut det och jag tror, handen på hjärtat, att näven i fickan efter att ha rett ut det, blir ännu hårdare.

Trots att det blev lite skitnödigt på slutet i kvällens match gillar jag att Forsberg ger lill-Dahlén några byten och även lill-Lander. Såg hur Forsberg gav Dahlén en rejäl klapp på axeln/ryggen efter första bytet, trots att det kanske inte var det bästa bytet jag såg i afton. Men bara sättet att välkomna unga, lovande spelare upp på denna nivå, det är precis så föreningen ska bygga nya Timrå IK. Verkar för övrigt vara en fantastiskt bra stämning i truppen. Jag som ofta befinner mig på Eon vid tider då också A-laget tränar märker vilket härligt go det är i laget, vilket driv han har Forsberg och hur alla i laget peppar varandra både under match och träning. Det jag ser för tillfället var det längesedan jag såg i Timrå IK. Och då har jag följt detta lag länge må ni tro.

Hur som haver hoppas jag på några vinster i följd, lite nosande på topp 3. Då kommer också 500-1000 personer ytterligare på matcherna. Korvförsäljningen går bananas, man kanske till och med måste låsa upp ölpumparna vid ståplatspuben, maten skulle rent teoretiskt kunna ta slut i restaurangerna och läkerolaskarna gå åt som smör i solsken. När hände det senast?

Jag älskar Timrå IK. I med och motgång. Alltid.

Kommentera