1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582126 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1642907

Sv: Apropå nånting...
micke: Lander har ett 1-vägskontrakt med Edmonton för den här säsongen, dock inte särskilt mycket pengar med NHL mått mätt(runt 370,000 i månaden) Det tjänar han även i AHL. Så om Brynäs matchar hans lön så är det ett ganska dyrt lån tycker jag iaf.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Berglund: Nu har ju BIF tre stycken toppspelare med saftiga kontrakt långtidsskadade. Efter 90 dagar (?) kickar väl försäkringspengarna in för deras löner. Hur som helst haver så behövs de ersättas, vi har sugit ut juniorlaget så pass denna säsong att dom t.om har spelat med en tjej-målvakt, 370 låter mycket, jag har hört 250 och det är väl okej i den situation vi är. (vet att det låter knasigt, 250 papp för att lira lite hockey, helt sjukt). Men BIF har fler namn på tapeten, och dom tyckte Dixon i LHF var för dyr, då kan man ju undra vad han har för lön (dessutom fick han signing-bonus)?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...

Berglund: Nu är det svårt att veta vad Lander skulle prestera på SHL-nivå när det kommer till produktion men 370 000:- känns fan saftigt alltså. Visserligen snittade han över en pinne per match förra året i AHL och han ligger på nästan samma snitt även i år. Man behöver nog förmodligen nollställa ens uppfattning av honom och inte utgå ifrån vart han stod i sin utveckling sista året här, han har så klart utvecklats sjukt mycket. Ju mer jag svamlar så inser jag nog att det är skäliga pengar för honom. Om han även producerar så är det en grym värvning i och med att han har den där tjurigheten som kan förändra matchbilder och att han är en spelare som blir som allra bäst när det behövs som allra mest.

Sen vore det så klart nästintill vidrigt att se honom i Brynäs färger, men nu är ju läget som det är. Det vore förödande för honom att kliva ner och lira i den här rövserien.

Kommentera