1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581446 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1643059

Sv: Apropå nånting...
Per HApps: det hade nog varit enklare för kommunen att köpa tillbaka arenan vid tillfället då det beslutades om rekonstruktion. Jag personligen tycker att det begicks ett stort misstag där. Det fanns önskemål från olika håll att kommunen skulle ha köpt tillbaka arenan redan då men det blev en rekonstruktion i stället. Nu känns hela situationen mer besvärlig. Kommunen, med flera, har skrivit av skulder på 75% och liksom dragit sitt strå till stacken kan man tycka. Läget är återigen väldigt prekärt och nu vill man att kommunen helt sonika skall köpa tillbaka arenan och driva den. För mig känns det som att det blev två "smällar" för kommunen i ett sådant scenario och att det känns svårt att få mandat för. Bättre hade varit att ta smällen i första skedet och jobbat utifrån det.

Jag är fortfarande av den åsikten att den största förloraren vid en konkurs och kanske föreningens upphörande (mer eller mindre), är kommunen. Timrå IK är inte bara ett varumärke utåt sett (i och för sig ett skamfilat varumärke som man med ganska enkla medel ändå kan bygga upp igen). Det finns så många andra värden som genererar skattekronor till kommunen, som får orten att blomma upp som man inte alla gånger tänker på. Det går inte enbart att se kostnader i det här utan man måste se vad verksamheten i slutändan genererar. Det är i min värld naivt och tro att ungdomsverksamheten (som ändå lever sitt egna liv och betalar sina egna kostnader) ska kunna bedrivas på samma sätt utan ett bra "A-lag" i grunden. En av ungdomssektionens viktigaste inkomstkälla för att bedriva sin verksamhet är tjugan man betalar för att parkera bilen på parkeringen inför en match. Blir inte många tjugor utan ett attraktivt A-lag. Visst? Ungdomskiosken som man verkligen satsat på lever till stora delar på alla juniormatcher som spelas i arenan, den kommer också att bli urholkad.
Alltså listan kan göras lång.

Det är liksom vägs ände. Antingen skiter man i A-lag och allt som kostar pengar och försöker inrikta sig på ungdomarna som inte kostar föreningen pengar. Men, det kommer dem att göra om inte hela kedjan fungerar. Det tåls att tänka genom detta både en och två och tre gånger innan man slår spiken i kistan. Finns många parametrar att väga in.
Kommentera