1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581461 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1649220

Sv: Timrå IK - IF Björklöven 2015-01-03

För någon vecka sen skrev jag att Roger Forsberg inte gett mig ett enda dåligt intryck på hela hösten. I kväll kom det. Det finns så mycket som felar, så mycket som är så satans bedrövligt, man fullkomligt bajsar ner sig efter Lövens första reducering, men det som upprörde mig allra mest är att man tar ut Lantz. Jag kan inte begripa det.

Okej, Lövens 0-1 är en usel tabbe. Han tror förmodligen att det ska komma ett bättre skott och blir ställd när det blir en värdelös isare. Vi lyckades kvittera den tabben. Sen börjar drällandet i tredje. Mattias Nilsson ställer till det och Löven gör 2-3 direkt. Ett mål Lantz är mycket nära att ta. Sen ställer man till det så att Löven fullkomligen kan krascha mot vårat mål och 3-3 kommer. Hög fart och kontring, mycket svårt att göra något åt.

Jag förstår Forsbergs tanke i att han måste göra något och tar då till den enklaste varianten i att byta målvakt efter två snabba insläppta mål. Men det man samtidigt inser är att nu är vi verkligen fast med Norja grundserien ut. Utan att det på något sätt var Lantz fel. In kommer Norja och dräller in 3-4 efter bara några minuter genom att ÅTERIGEN inte kunna hålla tätt när det är brötigt framför mål. Det är helt obegripligt.

Mika Norja är en cancer. Mika Norja. Kräftan.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - IF Björklöven 2015-01-03

Knylan: Vet ni, jag tror vi klarar en kvalserie. Alltså inte den uppåt - så starka mediciner tar jag inte - men den nedåt. Fyra lag ska upp, och trots att vi får med oss ett lag från HA så tror jag att man kan vara ett av de fyra främsta lagen. Men jag är inte övertygad. Backsidan är tunn som ett bakplåtspapper och målvaktssidan känns ännu sämre. Som forward i motståndarlaget måste man tänka "dom här kan vi göra mål på när vi vill".

Om man får önska så skulle jag önska att man kunde få tag i en back och en målvakt innan det stundande kvalet. Ekonomin må vara skral, men värvningarna behöver inte kosta en massa. För en back vars enda meriter behöver vara att han inte är en total säkerhetsrisk i egen zon och har ett tvåsiffrigt BMI kan inte vara svindyr. Och angående målvaktssidan så är situationen liknande.

Jag vill inte klaga på vare sig Lantz eller Ohre, men de ska inte behöva axla rollen som förstekeeper, den har Norja. Och Norja har det skrivits spaltmeter om härinne. Jag kan summera det med att konstatera att förhoppningarna inte infriades. När Norja blev kvar så var vi många som drog en lättnadens suck. Målvaktssidan kändes trygg. Vi hade fel. Under säsongen har Reideborn lånats in från Modo. Att ha honom på ett längre lån är nog omöjligt, med tanke på hur illa det går för Modo. Men det finns andra lag som har skapliga back-up-målvakter, både i Sverige och i Finland. Och vad gör Iilahti nu för tiden?

Visst, vi har varit inne på det här tidigare, och även jag har skrivit fraser som "vad kostar det att åka ur?". Kanske går man i samma fälla igen, men det är lite skillnad på kraven nu. Då handlade det om spelare av europeiskt toppsnitt. Nu handlar det om att låna in spelare som håller allsvenska klass över några månader för att slippa division 1.

Kommentera

Sv: Timrå IK - IF Björklöven 2015-01-03

Knylan:

Tränarintervju innan match :  Lantz  får stå idag . Han har hoppat in och spelat bra ett par gånger . Vi vill ge honom chansen idag

Kommentera

Sv: Timrå IK - IF Björklöven 2015-01-03
Det här är en mardröm.

Värst är att den är på riktigt.

Vad kommer att hända? Vilka olika realistiska scenarier finns?
Kommentera