1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

587811 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #1666049

Sv: Apropå nånting...

micke:

Tillbaka igen efter en tids rekreation. Svarar även om jag misstänker att mottagaren inte kommer tillbaka...

Sundsbruk är inte så väldans långt ifrån Timrå-hockeyns vagga. Antar att du hade blivit TIK:are om nu inte flytten ägt rum.

Sundsvalls södra delar inhyser en del riktiga smultronställen. Till Ållerviken har jag anlänt både med bil och med båt. Riktigt trevligt däromkring! Vi har haft stugor både på Alnö och i Sörfjärden (Gnarp), men dessa är nu ett minne blott.

Många är de bryggerier som har försvunnit, så även från Sundsvall (Sundsvalls Bryggerier AB m fl). Bockens känns dock som ett varumärke som lever mer kvar i medvetandet.

Ni slipper kvalserien! Dessa platser är vikta åt MoDo och Leksand.

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...

DJ Hemp: Det var faktiskt nästan sorgligt när man för ett par år sedan besökte Sundsbruk, vilken jädra håla det hade blivit. Sedan är det inte hugget i sten vilken klubb man tar till hjärtat, brorsan t.ex var AIK:are redan innan och flera år efter flytten till Gävle. Frågar man honom idag vad det berodde på tror jag svaret var "coolt klubbmärke".

Det finns en hel del smultronställen i och kring Sundsvall och Timrå. Fiska i Ljungan, norra stadsberget, Indalsälvens delta och såklart medelpadskusten. Alnön är ett sådant och vi hade faktiskt som tradition att göra en "Alnön runt" med båt. Det kanske inte låter så märkvärdigt men med en gammal ombyggd lotsbåt som maxade i kanske åtta knop tog det sina modiga två dagar. Även färder söderut till Björkön låg på schemat, i Björkön finns f.ö många fina vikar med sandstränder och vill man proviantera så åker man till närliggande Galtström. Det finns såklart smultronställen även i Gävle men som så vanligt blir man hemmablind i den stad man bor i och kan bara se de negativa sakerna...

Kommentera