1150x200-e2WhHkUw.jpg

Timrå IK

519635 inlägg · 6218 ämnen

Inlägg #1680668

Sv: Apropå nånting...
I tröjhissningsdiskussionen tycker jag många är lite för färgade av spelare i modern tid. Ska en sådan som Styf upp så undrar jag vad kriterierna för det är?

Är den största meriten att man spelat många säsonger så blir det väldigt många namn i taket till slut.

Jag skulle önska att taket ska vara för väldigt få utvalda och att det ska vara väldigt bra spelare där. Jag tycker det är sådär som utomstående och se namn som Mats Andersson och Stefan Jakobsson i taket i Linköping t ex även om de säkert var viktiga för klubben.

Mats Näslund är dock inte given i min bok, mest för sin korta Timråtid. Påminner lite om att Modo har Anders Hedberg uppe.

Jag hade valt Bert-Ola Nordlander som nästa namn. Han spelade totalt åtta VM och två OS. Som W/Ö-spelare gjorde han sju säsonger och vann bl a VM-guld 1962 när han representerade klubben. Han gjorde också nio säsonger i AIK och är hedrad där. Moderklubben är dock vår klubb.

Sedan vette tusan om det inte räcker med namn däruppe tills Henrik Zetterberg ska upp. Det finns många värd att hylla men som sagt, i taket ska man ha varit väldigt bra för att vara.

Så tycker jag. Mest intressant vore att höra vad Timrå tycker. Det var ett ganska fattigt pressmeddelande.
+10
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
JimmyH: JimmyH: Frågan är väl för vem man hissar tröjorna.
Om det är för att visa uppskattning till trotjänare och undvika att minnet av dem bleknar hos fansen, så ser jag inget konstigt med att hylla en sån som Styf eller Robert Carlsson. De tillhör ju dem som spelat flest matcher för klubben. De var också oerhört omtyckta av fansen. Två kriterier jag tycker är nog så goda anledningar till en hissning.
Om anledning är att visa omvärlden vilka storheter vi haft i klubben så blir det hela ett PR-event. Och då kommer man bli tvungen att hylla spelare som gjort merparten av sina matcher i Sverige i en annan klubb, eftersom många blivande stjärnor lämnade Timrå även på den tiden.
Det finns inga enkla riktlinjer att gå efter, känner jag.

Redigerad kommentar

Kommentera