1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581411 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1684857

Sv: Räddningstråden - nu ger vi järnet!

Kongo: Bra svarat. Jag kan förstå om det sticker i ögonen hos en del att Timrå kommun ställer upp så mycket för Timrå IK som de ändå gör. Däremot tycker jag det är oerhört märkligt att ST sätter en så stor blåslampa i arslet på Timrå när man knappt läste någonting om att Sundsvall sålde sitt arenanamn till Sundsvall Energi som är ett kommunägt bolag. 

Sundsvalls kommun köpte alltså arenanamnet till en arena man redan äger. Dessa stridsrubriker uteblev i princip helt och hållet. Frågan är om Timrå skulle slinka undan lika enkelt ifall kommunen köpte arenanamnet.... knappast troligt va?

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Räddningstråden - nu ger vi järnet!
Hassan: Tack alla för återkopplingen. Att Timrå kommun "ställer upp så mycket" är inte hela bilden. Utslaget per år sedan 2003 har man haft ett väldigt lågt* anläggningsstöd, i snitt 3,2 mkr per år (i början lägre, snittet dras upp av senare förskottsutbetalningar). När föreningsägandet sedan blev ohållbart undviker man en långsiktigt hållbar lösning in i det sista (jämför Umeå, Mora, Södertälje).

Angående media-rapporteringen: Har man väl hamnat i drevet med förskottsutbetalningar och skulder rullar det gärna på.

*Lokal och historisk jämförelse: Gärdehovs ishallsanläggning bokförs i ett kluster med bl a Nordichallen och bandyplan. Driftkostnad får räknas med schablon, där 6 mkr är en rimlig nivå. Med en hyresintäkt på cirka 1 mkr är den årliga kommunala subventionen 5 mkr. Kommunens kostnad för Timrå Isstadion var 2003 5,8 mkr och med en hyresintäkt på cirka 0,7 mkr, således kommunal subvention drygt 5 mkr.
Kommentera