1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

583211 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1686693

Sv: Räddningstråden - nu ger vi järnet!
Knylan: Självklart måste man ha bra defensiva centrar. Och som sådan är Molinder ett bra val. Men faktum är ju att vår offensiv består i att tonåringar ska nå sin fulla potential och att gamla trotjänare eventuellt går emot en ny vår.
Det känns lite svajigt.
Det skulle vara så jävla skönt att ha en spelare man visste levererade.
Nån som folk drar efter andan när han får pucken.
Det har vi väl inte haft sedan Corso?
(Murley i all ära, men han var lite för upp och ner)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Räddningstråden - nu ger vi järnet!

hubbenorlen: Vi får nog vänta något år till innan den typen av värvning kan bli av. Sen så är det ju som det är med den sortens spelare också, det visade ju just Corso om inte annat. Och Vampola. Och Hirschovits. Och Smolenak. Och Pikkarainen. Spelare som levererade (nåja, några av dom iaf) men som inte på något sätt gjorde laget bättre, mycket beroende på att omgivningen låg på en helt annan och lägre nivå. Det var inte deras fel, men det fungerar tydligen dåligt att bygga lag på det sättet, det har vi facit på nu.

Min tolkning av laget som det ser ut i dagsläget är att man vill bygga en trupp anpassad för allsvensk nivå. De spelare som värvats har varit ordinarie i sina tidigare lag och jag tror att samtliga har valt att komma hit för att ta nästa steg i sina karriärer snarare än pengar. Vi är nog attraktiva på så sätt att vi inte har så många gamla uvar som är bofasta i de två första femmorna, vilket så klart också är ett risktagande tillika oerhört spännande. Vi kan för en någorlunda lovande ung spelare erbjuda mycket speltid i en klubb som både har ambition och förutsättningar för att satsa mot SHL inom någon/några säsonger.

Vi har tappat en spelare till en konkurrent som vi ville behålla, Borgman, och har rakt igenom förstärkt med spelare som jag är övertygad om att tidigare klubb ville behålla. Sen har vi tappat topp fyra i interna poängligan, det går ej att förneka men är också svårt att göra så mycket åt. Tre av dem (räknar bort Hult, han levererade som förväntat) tog det steg de behövde ta för att kliva upp ett snäpp i seriesystemet, från att säsongen innan varit betydligt mer blygsamma. Någon borde kunna göra det kommande säsong också, kanske John Westin, kanske Alexander Lindgren, kanske Johan Johnsson.

Sen får vi ju se om det räcker, men det borde kunna räcka en bit åtminstone. Vi kommer inte att vinna PP-ligan i år heller, det kan jag lova redan nu. Men kanske att det kan bli ett mer homogent och effektivt spelande lag. Det finns ändå spelare som kan göra mål, åtminstone har de gjort det tidigare.

Kommentera