1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581315 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1697431

Sv: Timrå IK - IF Björklöven 2015-09-13

palleparling: Jag tror att vi hade vunnit om vi haft Lindskoug. Vi är återigen tillbaka i samma avgrund som med Norja, att vi har en målvakt som inte skänker någon trygghet till övriga laget. Mattsson är inte dålig, men i stort sett så hade Löven fem bra lägen idag och gjorde mål på samtliga. Bra skyttar och en helt annan beslutsamhet kring avslut har så klart stor del i det, men vi kommer inte kunna kravla oss uppåt i tabellen med Mattsson i kassen. Tänk på det, att det skiljer 13 centimeter i längd mellan Lindskoug och Mattsson och ändå ser Lindskoug större ut i målet. 

Vi gör en relativt bra match idag igen, motståndarna hänger inte med när vi börjar sätta press rejält och rulla på i forecheckingen. Men vi bränner läge på läge,  vilket förmodligen handlar väldigt mycket om bristen på rutin och att spelarna så ofta skjuter i fel lägen plus då en målvakt som är snuskigt tät. Det blir ju svårare och svårare att göra mål ju mer fokus som riktas mot det också i och med att det knyter sig och man börjar skjuta på chans hela tiden istället för att skjuta i det läge man har som bäst chans att göra mål. 

Men men, vi har en oerhört tuff säsongsinledning. Man får inte glömma det. 

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - IF Björklöven 2015-09-13
Knylan: tycker du sammanfattar det hela på ett bra sätt. Skillnaden i eftermiddag var målvaktsspelet och det faktum att vi inte har rutinerade spelare som visar vägen. Matchens spelare, enligt matchvärden, gick till Per Hallin. Låt mig småle lite. Hallin ska bära laget, i dag var han inte ens nära. Spelare som Fernholm, Marklund visade mer attityd än vad Hallin och Molinder gjorde. Där har vi ett problem. Laken efterlyser "tyngd", jag efterlyser rutin. Det här laget är ett jävla bra lag men utan rutin (nåja vi har rutin men ingen av de rutinerade spelarna visar upp det), då hamnar vi på mellis.
När vi dessutom har en målvakt som inte på något sätt känns trygg så blir det lite av pannkaka.

Okej, det är match två. Men vi har förlorat två matcher TROTS att vi fört spelet och varit det bättre laget. Då finns det all anledning att analysera läget och hitta orsaker VARFÖR vi förlorar matcherna. Det är rätt små saker, inte speciellt kostsamma som kan innebära att vi kan vända på detta. Grunderna finns, måste till lite andra skills på en del positioner.

Jag kommer och tänker inte ropa efter nyförvärv. Men jag poängterar att vi förlorar matchen på för dåligt arbete på vissa nyckelposter. Det måste åtgärdas.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Timrå IK - IF Björklöven 2015-09-13
Knylan: Tycker framförallt vi var alldeles för valpiga och sävliga i egen zon. Dahléns ingripande vid 5-2 på nåt sätt signifikativt för matchen.

Största problemet var Johnssons skada som skapade stor oreda. Helt plötsligt tappade vi två kedjor. Molinder fungerade inte alls med Hallin och Dahlén och Brynisveen klickade inte direkt som fw. Bättre i tredje då man lyckades hitta bättre kedjekemi, men fortsatt uselt i egen zon.
Kommentera

Sv: Timrå IK - IF Björklöven 2015-09-13
Vi behöver tyngd, tyngd och åter TYNGD!!
Kommentera