1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581695 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1697451

Sv: Timrå IK - IF Björklöven 2015-09-13

250kg k?rlek: Skillnaden mot för förra året är inte speciellt stor förutom att vi är ännu jobbigare att möta när vi ligger på, det går ännu snabbare. Men problemen kvarstår i det att vi är så oerhört sårbara så fort motståndarna närmar sig vår kasse. Vi är för lätta att göra mål på helt enkelt. Det var detta som var så frapperande i de matcher som Reideborn stod förra året, helt plötsligt räddade han de skott som i stort sett var garanterade mål i arslet med Norja. Minns specifikt Västerås och AIK borta där han framförallt mot Västerås vann matchen helt på egen hand. Har man en målvakt som signalerar att gör ni utespelare ni det ni ska så löser jag resten så får man en helt annan trygghet, jag tror att man helt enkelt får mer kyla i sina avslut eftersom man vet att varje skottchans man får inte är på liv och död. 

Idag får vi lite häng ändå, 2-4 med några minuter kvar. Sen en dump från Löven direkt efter där det blir förvirring, EXAKT samma sak hände mot Modo i SCA-cupen också. Oklar kommunikation mellan hemåtjobbande back och målvakt som slutar i att ingen vet vad den gör och sen baklängesmål. Detta kommer dock slipas bort när man kommit in mer i sina roller. Men likt förbannat oerhört onödiga mål att släppa in. 

Mattsson ser nervös ut. Det ser ut som att han nästan blivit inslängd på den här nivån vilket självklart inte är fallet, DIF har trott på honom i många år. Får han bara landa i verkligheten att han är tänkt att vara förstemålis i ett lag som satsar på övre halvan och mogna i det så kan det nog bli lite bättre, frågan är dock hur lång tid det kommer att ta. 

Förhoppningsvis så har vi stökat av de två lag med de bästa målvakterna nu, och då har vi ändå lyckats göra två mål på båda två. Det kan bara bli bättre. 

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - IF Björklöven 2015-09-13
Knylan: som jag skrev i en annan tråd. De klagar ganska friskt på sina målvakter i modo. Jag tar emot riederborn alla dar i veckan om dom inte vill ha kvar han. Nu är det ju långt ifrån Mattssons fel att vi förlorat, men Reiderborn håller nog en högre jlass ändå. Han räddade ju oss som sagt i några matcher och det är ju en sådan målvakt vi behöver i det här unga laget. Sen är det väl klart att vi kanske inte skulle ha ekonomi för en sån som reiderborn i slutändan.
Kommentera