1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581772 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1697997

Sv: Apropå nånting...
Kongo: Jadu, det är väl som sagt detta med en sammanslagning som pappersidé. Det borde ju, om man bara ser det hela rent krasst, innebära att om det bara finns en klubb så går alla sponsorer dit. Det låter ju helt fantastiskt. Om det då inte vore för att det är idrott vi sysslar med, inte företagsverksamhet där man kan slå ihop två företag och "merga" ihop dessa två företags tillgångar i form av kapital, kontakter, kunder osv. Istället för två konkurrerande lag i HA så får man en stor klubb som ALLA ska hålla på och där alla sponsorpengar hamnar. Borde ju innebära garanterad succé med tanke på hur stark ishockeyn ändå är i regionen...

MEN! Då har vi detta med identifieringen. Jag har valt min klubb, det gjorde jag när jag var åtta år och av någon slump började spela hockey i Timrå IK, det hade kunnat bli Sundsvall Hockey lika gärna då de egentligen låg närmre till hands rent geografiskt. Alla har sina egna historier kring hur man började hålla på det ena eller andra laget.

Resultatet skulle bli, precis som det blev med fusionen, att 1+1 blev 0. Två klubbar som blev en och som sen blev noll eftersom folk inte är dumma i huvudet. Jag tror säkert att det skulle gå att skapa ett storlag på sikt i regionen men det skulle ske på bekostnad av både Timrå IK och Sundsvall Hockey och allt vad båda klubbarna står för. Det enda som gäller nu är att - med förstånd! - halvgasa sig igenom det stålbad som fortfarande är i full gång. Vi behöver ha lite medstuds så att vi börjar nå sportslig framgång, förslagsvis genom att vara självförsörjande med bra juniorer, sen kommer resten mycket av sig själv bara man jobbar på rätt sätt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Knylan: sammanslagning. Aldrig i livet!!!

Intresset sköt fart igen när det mycket starka varumärket Timrå IK blev synligt igen efter år av förvirring.

Det skulle kunna skrivas poesi, faktaböcker om varumärken och ljuv musik om hur suget efter klassiska Timrå IK tog tag i hela bygden.

En bastard blev resultatet av sammanslagningen och den klubben fick luft en stund på 90 talet, nu kliver de fram ur skuggorna igen i samband med den stora klubbens regress.

Fattar inte snacket om sammanslagning. Det är rena struntet. Regionens lag borde vara ett. Jag behöver inte förklara vilket jag menar. Se på jämförbara städer. Sundsvall och Timrå sitter ju i princip ihop.
Kommentera