580488 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1706263

Sv: VIK Västerås HK - Timrå IK 2015-10-22
Hemfärd från Västerås.

Timrå får fokusera sig på försvarsspel i första perioden när hemmalaget långa stunder trycker på ordentligt i Timrås försvarszon men egentligen utan att komma till de där riktigt vassa lägena. 0-1 tillkommer i boxplay efter en situation där Västerås utnyttjar vad jag uppfattar som en sargretur. Timrå har några få lägen som kommer till på kontringar men blir generellt alldeles för långa.

I andra perioden spelar Timrå upp sig betänkligt. 0-2 kommer även det efter att Västerås i ett powerplay slagit en passning rakt över banan som Matsson inte hinner med förflyttningen vid. Timrå visar bra karaktär när man kort efter det reducerar. Dahlen står framför kassen och visar både balans och styrka när han uppvaktad kan lyfta in pucken bakom Fransson i Västerås kasse. Matchens prestation. Timrå fortsätter efter reduceringsmålet och jagar kvittering. Strax innan slutet får man med sig en utvisning och i det powerplay som följer kommer Lindgren fri på vänster sida. Han ser Fernholm komma störtaned mot mål och istället för att skjuta lägger Lindgren en passning in i slottet. Fernholm kan enkelt trycka in 2-2. Timrå drar återigen på sig utvisning för sex man på banan efter att motståndarelaget slår en puck förbi Timråbänken mitt i ett byte.

I den tredje perioden fortsätter Timrå sitt fina bortaspel. Västerås är tyngre och starkare men Timrå försvarar sig bra och ett likaresultat speglar spelet bra. Men så när drygt tre minuter återstår kommer Västerås i ett anfall. Fernholm misslyckas med att hålla bort sin forward som kan spela snett bakåt åt en framrusande medspelare. Bohman är på efterkälken och Västerås kan slå in 3-2. Timrå tar timeout och strax efter lämnar målvakten buren för att få in extra spelare på banan. Man får pucken djupt i Västerås zon men kommer aldrig till några riktigt farliga lägen att kvittera och istället kan hemmalaget avgöra med mål i öppen kasse.

Sammanfattningavis tycker jag att Timrå spelar bra bortaspel i två perioder även om inte resultatet var med laget ikväll. Man gav sig själv chansen att vinna och med samma prestation mot Karlskoga blir det tre poäng mot Karlskoga på lördag.

3078 åskådare hade hittat till Rocklunda i afton. Trots en godkänd publiksiffra var känslan ändå långa stunder avslagen sett till hemmapublikens inlevelse. Hemmaklacken hördes endast ett fåtal gånger och då iform av någon dov ramsa. Annat var det med den tillresta Timråklacken. Rätta virket får återigen en stor eloge för att de följer med och stöttar laget i ur och skur. Förstärka av några TIK-Bergslagen och lokala förmågor samlade vi ett 30-tal aktiva som vann klackkampen på knock-out.