1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580931 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1722972

Sv: Apropå nånting...
Herminator: Tänk om vi någon jävla gång kunde få tag i den där typen av center alltså. Som ligger i 'korridoren' hela tiden och spelfördelar, tar stort ansvar för hela femman. En omodern center som klarar sig långt bara på rent spelsinne. Minns hur han helt tog slut sista säsongen, det var som att bristen på frenesi i skridskoåkningen räckt till fram tills just de sista 30 matcherna. Han lade ju av efter 04/05 men Nubben tjatade hit honom under hösten ändå, så sannolikt hade han inte sommartränat ett jota.

Legend som sagt. Har för mig att han var krasslig någon gång men var ändå med på värmningen bara för att få vara med i laguppställningen, detta för att streaken inte skulle brytas av någon lättare feber hehe.

Apropå detta att sällan eller aldrig missa en match. Kolla in Jeremy Boyce. Tre matcher förra året, i övrigt har han inte missat något alls i stort sett. Efter kvällens match har han gjort 272 matcher i Timrås A-lag, som 22-åring. Det räcker för honom att göra två skadefria säsonger till här så har han gått om både Håkan och Stefan Pettersson i antalet spelade matcher och kan börja skugga Styfen på tredjeplatsen. Jag förutsätter att vi förlänger med honom, den här säsongen har han gjort väldigt bra.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Knylan: www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/allsvenskan/timra/article20240444.ab

Dom tre matcher som Boyce saknades ifjol var inte pga skada eller sjukdom utan för att han blev avstängd i tre matcher efter tacklingen i ryggen på Kylington samt vevade lite med Robin Kovacs efteråt. Inte mycket att orda om den avstängningen tycker jag. Lägg som sagt där till att han och Kovacs slogs lite med varandra direkt efteråt också även fast det endast gav Game Misconduct.

Om inget oförutsett inträffar så lär han spela dom 6 matcher som är kvar i grundserien vilket innebär spel i samtliga 52 matcher i grundserien även denna säsong.

46 av 55 grundseriematcher och 9 av 10 kvalseriematcher 2011/2012 och 49 av 55 grundseriematcher och 10 av 10 kvalseriematcher säsongen efter. Nu är jag inte fullt så intresserad av Boyce matchnärvaro under hans två sista juniorsäsonger och våra två sista säsonger i Elitserien så att jag orkar ta mig tid att kolla upp saken i detalj. Men ett par matcher missade han naturligtvis pga att han var iväg och spelade JVM. Sedan så var vi väl fler än 12 forwards i truppen båda dom säsongerna så jag misstänker att det kan vara så enkelt att han faktiskt var utanför truppen vid något tillfälle.

Att ha en bred trupp är såklart någonting positivt. Problemet var bara det att våran anfallsbesättning mest bestod av en jämngrå massa med undantag för Matt Murley och Niklas Nordgren. Petr Vampola var även han någonting extra men det blev som bekant inte många matcher för honom i Timråtröjan innan han beslutade sig för att packa trunken och dra.

Att en spelare är frisk och kry för att komma till jobbet och spela kväll efter kväll och säsong efter säsong är ju alltid ett plus även fast det kanske inte är det som gör hela spelaren. Det är förstås ett tecken på att spelaren verkligen sköter träning, kost, sömn och annat viktigt även fast det aldrig finns några garantier på att en spelare får hålla sig fri från skador och sjukdomar under en säsong.

Ta en spelare som Oscar Hedman t e x. Nu spelade han i Timrå under "fel" säsonger då vi under första året kom sist med väldigt god marginal för att sedan faktiskt rädda upp det hela i Kvalserien men för att säsongen efter åka ur. Dock en väldigt stabil SHL-back under sina två säsonger här utan att direkt vara flashig eller spektakulär. Spelade dessutom samtliga 130 seriematcher i Timrå. Inne på sin 10e säsong just nu i Elitserien/SHL som seniorspelare och har endast missat 7 grundseriematcher under alla dom åren som har gått. Det går inte att göra så mycket annat än att lyfta på hatten åt det. Där har man som tränare verkligen en spelare som man vet kommer till jobbet varje kväll och gör det som förväntas av honom.

Just när det gäller Boyce så blev jag precis som många andra misstänker jag ganska förvånad över att han fick nytt kontrakt efter förra säsongen. Det kändes verkligen som att han hade kört fast totalt under sin sjätte säsong här och att både han och klubben skulle må bäst av ett miljöombyte. Endast 4 mål ifjol t e x varav 2 kom i tom bur.

När han sedan var en av dom första spelarna som fick nytt kontrakt så gick mina tankar att vi kan väl ge han en sista chans då och att han fortfarande är väldigt ung och att han tar chansen att visa att han endast hade ett mellanår under föregående säsong. Att stirra sig blind på statistik brukar man inte komma så jäkla långt på men det enda som krävs just nu för att han ska få minst lika bra statistik som för två säsonger sedan är en assist vilket jag räknar med att han ordnar under dom sex sista matcherna.

Räknar med att Boyce trots att han faktiskt är så pass ung som 22 år går in på sin sjunde raka säsong i Timrås A-lag nästa säsong. Det där kan man såklart aldrig heller veta säkert att det inte är någon SHL-klubb som lockar med ett kontrakt. Eller någon bättre Allsvensk klubb än Timrå. Men det känns åtminstone just nu ganska långsökt. Dels så har väl varken Boyce eller någon annan spelare i laget kopplats ihop med någon annan klubb ännu samt att jag är tveksam till om Boyce skulle behärska att ta en producerande roll i SHL utan i så fall så är det nog en utpräglad defensiv roll som han får nöja sig med. Men helt klart för tidigt ännu att fundera kring sådant nu. Räknar som sagt med att Boyce spelar i Timrå även i höst.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Knylan: Skall då påminna om en till spelare från Västervik. Dan Pettersson(center) En "stor" spelare som är smart, inte den snabbaste på rören men riktigt smart och används både i boxplay och Powerplay då han är riktigt grym på att använda sin tyngd. Har också fina händer och spelsinne och spelar i V-viks förstakedja. Klassas även som hela div1 bästa tekare. Har faktiskt mailat Nubben och tipsat om och jag tror att han skulle vara ett riktogt fynd för timrå, trots att Timrå vill ha ett snabbt lag tror jag han kan bidra med sin smartness istället.
Kommentera