1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582371 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1743237

Sv: Silly Season 2016/2017
Corvo: En alternativ tolkning är att han drar vidare, vilket nog ligger nära sanningen. Tyvärr. Men det är väl synd och säga att hans chanser till frekvent a-lagsspel är stora. Utöver att Molinder och Boyce sannolikt blir kvar, så lär väl kanske Johnsson bli det också (hoppas jag). Sen kan det ju hända att Nubben vill ha en ytterligare center. Då finns det bara vingarna kvar och där ska väl såna som Wedin och Westin hålla till, med flera.

Johnsson är för bra för att man ska känna att det vore fair att släppa honom för Siréns skull. Någon annan lösning känns svår att se i nuläget. Om Sirén vill få en ärlig chans att få fortsätta att spela landskamper så är nog inte TIK rätt klubb för honom just nu, konkurrensen är för hög.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2016/2017
Knylan: Att man inte skulle satsa på Sirén låter osannolikt. Han lär väl kunna lira vinge?
Kommentera

Sv: Silly Season 2016/2017
Knylan: Så kan det kanske också vara. Vet såklart att Sirén är center men jag antog att tanken var att han skulle spela på en kant för att sedan med tiden kriga sig till en centerplats. Även om det kanske inte sker redan under nästa säsong.

Frågan är vart han tar vägen? Förstår såklart att ett stort mål för honom måste vara att spela JVM nästa säsong. Har visserligen dålig koll på den där årskullen men Sirén i JVM känns väl just nu som ett långskott? Lär som vanligt krävas att man åtminstone är ordinarie i Hockeyallsvenskan för att ha chansen att bli uttagen. Men å andra sidan kan det säkert mycket väl finnas andra Allsvenska klubbar som vill ha honom.

Hur bör man lägga upp det hela med vilka som ska spela center nästa säsong? Elias Pettersson och Andreas Molinder som andra respektive tredjecenter känns väl rimligt?

Sedan då? Av befintliga spelare från den gångna säsongen så ligger väl Öhrn närmast till hands att vara fjärdecenter. Men är det den ultimata rollen att placera honom i? Eller finns det någon annan? Emil Berglund är väl i grunden center men har väl aldrig spelat center i A-laget vad jag minns?

Har vi en centerplats över till Johan Johnsson? Vilken i så fall kanske till och med skulle vara rollen som förstacenter? Minns inte mycket av Johan Johnsson innan han gjorde comeback efter jul. Men efter jul gjorde han det väl ganska bra trots allt. Eller kan Elias vara redo för den rollen redan till hösten?

I dagsläget så ser jag väl helst att vi värvar en ny förstacenter. Sedan vem det bör vara och som även är en realistisk värvning är fan inte lätt att komma fram till oavsett hur mycket tid man lägger ner på att EP-scouta. Christoffer Forsberg är nog ett riktigt bra alternativ visserligen.

En annan spelare jag har funderat lite kring är Christopher Bengtsson, den här säsongen i KalPa. Möjligt att det är ett uselt förslag kanske. Kreativ center med bra fart på rören och bra spelsinne. Har dock ännu inte slagit igenom poängmässigt på seniornivå. Dock så bör man väl undvika att stirra sig blind just på hur mycket poäng vissa spelare har gjort tidigare i karriären.

Malte Strömvall och Sebastian Dyk är väl två bra exempel. Vad hade Strömwall bidragit med på seniornivå innan han hamnade i AIK den här säsongen? Och vad hade Dyk gjort som stack ut innan han kom till Asplöven 2014?
Kommentera