1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582005 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1769567


Svarskommentarer

Sv: Modo Hockey - Timrå IK 2016-10-20
Ja, faen hörrni. Börjar onekligen pirra lite i baguetten nu. It's been a while since we rock'n rolled, som sång och dansmän har för vana att uttrycka det. Derbydags! Med Timrå i - åtminstone på förhud - favoritskap. Det trodde man inte för ett år sen. Konkurshot för Timrå, SHL för Modo. Nu har vi morgonluften i ryggen, modoliderna ett allsvenskt ton över axlarna. Hur livet kan vara!

Och pirrelipirr, som sagt. Vilket är jävligt najs en torsdag i november (eller i a f nästan), när tabellen ser lugn och trygg ut och ingenting ijenklien är på liv och död. Toppen mot, nästan, botten. Propagandahockey mot Noréndito. Mysbyxor mot illasittande banlonpolos. Rosiga kinder mot den kroniske onanistens hålögda klentrogenhet.
Vore det inte för den pikanta detaljen att det är modolidstjärt som står på smiskagendan skulle man kanske inte hetsa upp sig särdeles. Men nu är det den stjärten vi pratar om, ergo pirrelipirr.

Allt annat än en timråseger är och vore så klart en styggelse. Inte bara emot all sportslig logik, utan även mot universella värden som estetik, rättvisa och vikten av ett friskt genflöde. Likväl, bad things do happen.
Det som talar för en brun afton är väl just derbyfaktorn (kan få menlösa lag att besegra mäktiga) och bortaplans-diton (att Timrå för en jävla-säsongs-skull är omutliga hemma men betydligt beskedligare borta är ju cool-as-fuck, men lite trist med kvällens drabbning i pajpen). Samt så klart lillasysterfaktorn. Det är inte helt otänkbart att Modo kommer axla Sundsvalls mantel, med bottenskvalp i tabellen och dödsryckningar när det vankas derby. Vore just typiskt dom små svinen.

Snart dags för nersläpp. Läge att trycka i sig lite mat, damma porslinsfigurerna och ställa skorna i räta rader. Eller något annat som får tiden att gå. Eller, va faen. Bara tio minuter kvar. Så går det när man författar inlägg samtidigt som man coachar sonen som agerar kock för aftonen ("Vad är curry, en krydda eller någon grönsak jag ska skära?", "Det kommer ingen peppar, ska man skaka på kvarnen eller hur får man ut det?", "Jag stekte kycklingen en halvtimme extra så att vi inte får salmonella och dör"...). Bon appetit!

Och: giv oss frid - VINN!
Kommentera

Sv: Modo Hockey - Timrå IK 2016-10-20
Hälge:
Grattis till 3p ikväll!
Kommentera