1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581612 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1782667

Sv: Timrå IK - Modo Hockey 2016-12-05
Olle:

Finns det något som var bra ikväll då? Ja, det tycker jag. I första perioden hade vi i alla fall ambitionen att vårda pucken o spela oss igenom mittzonen med ett snabbt första pass från back back. Vi vinner skotten med 12-5 samt tekningarna med drygt 60%, tid i anfallszon överlägset Modo, även om det gav 0 i utdelning. Det jag saknade var fler tacklingar inledningsvis för att sätta nivån.

Andra perioden tillhör Modo och vi börjar köra fast i uppspelsfasen. Vilket gör att backarna börjar transportera pucken upp till röda för att dumpa puck! (sett dom tendenserna under en längre tid och gillar det inte)

I tredje perioden så är det som vanligt EP-linen som spräcker nollan. Även om dom spelmässigt (framförallt defensivt) inte levererade. Trodde vi skulle ha en god chans då vi fick lite momentum efter målet, men icke. Blytungt mål då två Timråspelare släpper förbi samma Modoit två gånger om. Tycker vi borde fått med en poäng i alla fall.

Sammanfattningsvis så är det sådana här matcher som det kommer att bli framåt vårkanten vid ev playoff. Då gäller det att kunna hantera det. Förhoppningsvis lär vi oss av något från varje förlust, synd läxan blir ännu en gång i ett derby. Men det kanske var bra för framtiden.

Tycker Lauritzén visar sin rutin o gör många bra saker med pucken idag, positivt. Även Persson o Ludvig Nilsson gör det bra.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Modo Hockey 2016-12-05
The great one: Inte Robin Persson,han hamnade på läktaren vid MODOs 2-1 MÅL !!
Kommentera

Sv: Timrå IK - Modo Hockey 2016-12-05
The great one: vad är det för fel med att dumpa puck? Det är ganska lätt att försvara sig mot ett lag som man vet alltid kommer transportera och mycket riktigt kom vi till väldigt få 3-2 eller 2-1. Nej hade man orkat/våga göra jobbet så hade man vunnit fler puckar i anfallszon.

Sen förstår jag inte hur det kan glädja dig att vi har ett lag med en massa "lirare" som ska kunna utmanövrera ett statiskt motstånd och det är ju precis vad Modo var igår. Det är ju där spetskompetensen ska göra skillnad men som det såg ut igår hade vi haft lika stor nytta av att byta ut lööke, EP och Dahlén mot några brunkare med energi. Vadå "vinner skotten"? Vi skjuter 12 skott på mål mot ett bottenlag på hemmaplan, är det anmärkningsvärt eller annorlunda? Knappast. Jag tror inte man ska hoppas på fler tacklingar från Timrå, det är större chans att vi går sönder än att motståndarna gör det. Lauritzen och Persson kan jag hålla med om men Nilsson bränner väl ett friläge och några riktiga kalaschanser, ska man ta med sig ett positivt betyg från en sån här match tycker jag det krävs mer än så.

Modo kan, med ganska låg kompetens och intensitet, freda sig igår, det krävdes ingen större arbetsinsats. Det tycker jag är oroande för framtiden. Vi får kvalitetschanser men skjuter i mage eller plock på målvakten, vi har verkligen inte kylan i avsluten nu som man däremot kunde se de första 10 matcherna. För övrigt hoppas jag på Ohre i målet nästa match. Form är en färskvara och Matsson ser loj ut, är det någon gång backuppen ska få chansen så är det nu. Visst skulle vi kunnat ha fått med oss en poäng i den här matchen men jag tror det hade varit sämre att vinna denna match på straffar och slå sig för bröstet för då är man bara ett steg längre ifrån att identifiera Timrå IKs verkliga problem, nämligen att det inte funkar att förlita sig på EP och Dahlén för poäng i matcherna, skulle dom två bli skadade eller borta en längre tid så får ju inte resten av laget lägga sig ner och dö. Nä det var bra med en förlust igår, ett steg närmare självinsikt och botgöring.
Kommentera