1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581613 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1782718

Sv: Timrå IK - Modo Hockey 2016-12-05
The great one: vad är det för fel med att dumpa puck? Det är ganska lätt att försvara sig mot ett lag som man vet alltid kommer transportera och mycket riktigt kom vi till väldigt få 3-2 eller 2-1. Nej hade man orkat/våga göra jobbet så hade man vunnit fler puckar i anfallszon.

Sen förstår jag inte hur det kan glädja dig att vi har ett lag med en massa "lirare" som ska kunna utmanövrera ett statiskt motstånd och det är ju precis vad Modo var igår. Det är ju där spetskompetensen ska göra skillnad men som det såg ut igår hade vi haft lika stor nytta av att byta ut lööke, EP och Dahlén mot några brunkare med energi. Vadå "vinner skotten"? Vi skjuter 12 skott på mål mot ett bottenlag på hemmaplan, är det anmärkningsvärt eller annorlunda? Knappast. Jag tror inte man ska hoppas på fler tacklingar från Timrå, det är större chans att vi går sönder än att motståndarna gör det. Lauritzen och Persson kan jag hålla med om men Nilsson bränner väl ett friläge och några riktiga kalaschanser, ska man ta med sig ett positivt betyg från en sån här match tycker jag det krävs mer än så.

Modo kan, med ganska låg kompetens och intensitet, freda sig igår, det krävdes ingen större arbetsinsats. Det tycker jag är oroande för framtiden. Vi får kvalitetschanser men skjuter i mage eller plock på målvakten, vi har verkligen inte kylan i avsluten nu som man däremot kunde se de första 10 matcherna. För övrigt hoppas jag på Ohre i målet nästa match. Form är en färskvara och Matsson ser loj ut, är det någon gång backuppen ska få chansen så är det nu. Visst skulle vi kunnat ha fått med oss en poäng i den här matchen men jag tror det hade varit sämre att vinna denna match på straffar och slå sig för bröstet för då är man bara ett steg längre ifrån att identifiera Timrå IKs verkliga problem, nämligen att det inte funkar att förlita sig på EP och Dahlén för poäng i matcherna, skulle dom två bli skadade eller borta en längre tid så får ju inte resten av laget lägga sig ner och dö. Nä det var bra med en förlust igår, ett steg närmare självinsikt och botgöring.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Modo Hockey 2016-12-05
Olle:

Inget fel att dumpa puck vid rätt tillfällen, men vi kan inte bygga vårt spelsystem på att dumpa puck. Man måste kunna ha förmågan att låsa upp ett motståndarförsvar med snabba spelvändningar genom mittzon. Speciellt med våra skillsspelare.

Det var det jag tyckte vi lyckades bra med i första perioden till viss del. Vilket även gör att vi ägde mycket puck o Modo skapade inte jättemycket. Så ja, 12 skott i första på mål tycker jag är helt klart godkänt.

Man kan alltid försöka tackla hur liten man än är, kan Emil Berglund försöka kan alla...
Kommentera