1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581771 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1789150

Sv: Timrå IK - Södertälje SK 2017-01-09
Något känns galet just nu i Timrå IK.
Tänker osökt på TIK-Backlund som blev intervjuad i en periodpaus i c-more för ett gäng matcher sedan.

Då hajade jag till. Han sade ganska beslutsamt något i stil med. (Observera att det inte är ett citat, utan mer hur jag minns det)

- Vi ska inte gå upp i SHL nu. Det är inte vårt mål. Vi ska bygga den bästa juniorverksamheten för att kunna plocka upp "egna" spelare. Tänk att publiken ska kunna se en massa TIK-fostrade spelare på isen.

Säkert en bra tanke och grundidé. Men kanske fel att kommunicera mot marknad och publik?

Drivkraften och lockelsen måste vara drömmen och framgång. Det är det som kittlar publiken! Det är det som skapar intresset och hajpen. Döda aldrig drömmar! Sunt förnuft ska man ha. Men glöm aldrig bort att Timrå IK alltid lever på drömmar om segrar! Det är alltid målet!

I dag har vi ett lag som består av största del mycket unga lirare som lever i en hysterisk kommunikationsvärld Där typ Facebook och fasta tv-tider är mossigare än gamla runstenar i "vår" värld. Vad leder den här dynamiska och spretiga gruppen?

En typ gråhårig Jämtlandsfarbror som nyss slängde bakelittelefonen? Nubben? Styrelsen? Rädslan att förlora? Viljan att vinna? Supportrar? Publik? Media? Bekräftelsebehov?

Alltså inget elakt om Forsberg i sak. Men när det blir oroligt och spretigt i högintrycksgruppen, då krävs det kanske mer än vresig tjurjämtstugg för att få rätt riktning på massan? När tåget tuffar på och vi ligger topp tre i tabellen, då är Forsbergsjäveln som klippt och skuren som driver of the train.

Själva hockey kan redan dessa lirare löjligt mycket om... Men när det spårar ur, då måste någon/några få det valpiga TIK-loket på spåret igen. Elda i kol och visa att Timrå IK har den där organisationen som "the jungsters" vill vara en del av. Precis som Backlund säger.

Stötta Forsberg genom att kanske tillfälligt ta in "fixarna" precis som när karaktärerna i någon film av misstag skjuter en person i huvudet i bilen. Man ringer "fixaren" som mot en ringa ersättning städar upp röran och ser till att allt blir bra igen (Tarantinos Pulp Fiction är ett bra exempel)

Därefter kan surjämten fortsätta att kungligt köra TIK-LOK.

"Fixarna" borde fan vara en lika naturlig del av hockeystrukturen som knäskydd. Då kanske avsättningen av tränare dessutom skulle minska betydligt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Södertälje SK 2017-01-09
Smokey: Bogvist tillbaka till Brynäs om nu någon missat det.
Kommentera