1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581244 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1790142

Sv: IF Björklöven - Timrå IK 2017-01-13
Jämtlandsfil: Kul med 2 poäng men vi är inte där ännu. Idag har vi lite flax som lyckas stjäla 2 poäng
Det är fortfarande oerhört mycket som måste förbättras om vi ska slåss med topplagen.
Hoppas detta var en väckarklocka.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: IF Björklöven - Timrå IK 2017-01-13
kulltorp: Ja, prestationsmässigt var det här ingen seger även om poängsaldot säger så. Timrå är ett lag helt i avsaknad av eget spel och harmoni.
Därmed inte sagt att det inte fanns ljusglimtar. Lauritz gjorde en bättre match än brukligt, och sättet han orkestrerade 2-2 målet var klass. Sen tyckte jag (som dock inte såg hela matchen) att man åtminstone försökte starta uppspelen snabbare och hoppa över det obligatoriska 30 sekunders burskyddet. Att säsongens Mr Grey (JJ) fick kliva fram och hänga två var också bra och välbehövligt.

Men, som sagt...i övrigt är det mest mörker.
Vi lider onekligen av en svag centeruppsättning. Lauritz har överlag varit en besvikelse, och nog hade man förväntat sig en betydligt större offensiv impact än futtiga 11 poäng. Å andra sidan - han skulle nog passa bättre på en kant och också spela där om det fanns vettigare centeralternativ.
JJ har som sagt varit tämligen menlös. Hyfsat stabil bakåt, men framåt händer inte mycket.
Stene är en katastrof. Seriens mjukaste spelare. Talang spelar ingen roll om man är så velig som han är. Borde ha skeppats tidigt på säsongen.
Lill-Charles är en spelare jag gillar, men han räcker kanske inte riktigt till på den här nivån. Synd som faen att han inte fick en kroppsstorlek som passar hans spelstil.

Und so weiter. Men egentligen är det lite meningslöst att enbart fokusera på enskilda spelare. Det här är ett laghaveri. Och jag kan väl känna att det är på tränarsidan man behöver en förändring. Roger har haft ganska lång tid på sig, och jag är väl inte sjukt impad av den hockey som spelats under hans ledning. Visst, det såg bra ut inledningsvis fram till första derbyt men...även då fanns det ju brister. Och när väl lagen lärde sig hur man stänger ner Timrå och dödar farten blev det ju tvärstopp.

Jag tycker att det känns förjävligt att vi håller på att kasta bort EP-JD erans guldsäsong. Något måste hända. Gårdagens seger borde innebära en boost och ge någon form av positiv självfötroendeeffekt, men jag är övertygad om att det kommer se precis lika jävla menlöst ut i nästa match. Poäng i all ära, det är inte lösningen på det här haveriet.
Nä, ge mig en ordentlig handlingsplan. Så kanske vi inte bara räddar säsongen utan också lyckas undvika att döda allt hockeyintresse i regionen.
Kommentera