1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581444 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1802005

Sv: Södertälje SK - Timrå IK 2017-02-20
kulltorp: Tycker man satsar för hårt på en enda lina. Vid lite utvisningar och annat som rycker sönder flytet så kommer vissa spelare aldrig in i matchen. Tro fanken det bara blir den kedjan som producerar. Man tappar som lag med nuvarande coaching samt underliga balans i kedjorna.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Södertälje SK - Timrå IK 2017-02-20
Karlskoga går ut och vinner sin måstematch med 2-7 på borta is,trots att dom har lag jagandes hack i häl på dom. Hade vi klarat av det i deras situation? Inte en chans säger jag, där är skillnaden på oss och ett topplag. Vi viker ned oss istället, har inte mentaliteten helt enkelt. Roger snackar om att vi hämtar upp underlägen ofta och att vi visar stor vinnarskalle, men problemet är att vi alltid plockar fram det spelet först när vi hamnat i underläge. Vi måste kunna ha den inställningen från första nedsläpp i varje match.

Reagerade på en sak igår som stödjer vad jag säger, om än en liten detalj så tycker jag den är viktig. Det är att efter Södertälje gjort 1-2 målet så får man se Jens Lööke helt plötsligt bryta in mot kassen som puckförande av ren vilja, någon tendens man inte sett från någon spelare innan vi hamnade i underläge. Innan det är det bara en massa alibiskott och noll kreativitet och vilja. Roger måste få laget att prestera den desperationen från nedsläpp, det problemet har vi haft i varenda match det gäller något lite extra.

Jag är medveten om att vi har viktiga spelare på skadelistan, man vet att något inte stämmer när man ser Berglund och Stene på isen nästintill hela tiden i matcherna. Stene i powerplay? Beror det på att vi har spets-spelare på skadelistan eller beror det på att Roger verkligen är en tränare utan fingertoppskänsla?


Sedan våra riktigt usla tekningar in egen zon? Jag räknade igår och vi förlorade över 10 raka tek i egen zon, ytterligare en tendens av dålig desperation.

Jag vet inte vad det är med överiga spelare utom förstakedjan, men det känns som dom förminskar sig själva och inte accepterar rollen i laget, nästan som att dom själva tror att dom bara finns till för utfyllnad eftersom "Dahlén och Pettersson ska ju göra målen" så dom försöker inte ens. Typ "Jag går in och gör mitt och skjuter något alibiskott, varför ska jag ens försöka när Dahlén och Pettersson får all uppmärksamhet och gör alla mål"

Nu tror jag inte att spelarna tänker riktigt så, som ett litet avundsjukt barn på idrotten som blir sur för han inte är lika bra som dom populära grabbarna, utan jag tror jag får det intrycket för att dom inte visar mer vilja.
Det känns som övriga inte vill göra mål helt enkelt, och det har dom inte gjort på 5(!) matcher heller.
Alla mål som gjorts på dom 5 matcherna kommer från antingen Dahlén,Pettersson eller Lauritzen.
Övriga spelare får fan ta sig i kragen nu.

Vad är grejen med JT Barnett? Varför får han inte ens chansen? Är han för dålig? Han har ju inte ens fått chansen att motbevisa det isåfall.
Riktigt märkligt att han inte fick istid igår.

Man blir såklart extra frustrerad när vi har en chans på SHL-spel även om den är minimalisk. Men dags att visa mentalitet i detta läge på säsongen, det var lättare att vara bra tidigare men det är nu det krävs styrka för att vara bra.
Hoppas dom kan gå ut nästa match och visa det, annars är nog detta rätt så kört tyvärr.

Hoppas slutar man aldrig göra som supporter, och jag vet att inlägget är av väldigt gnällig karaktär. Men det är just det att jag är supporter och vill så mycket att det ska gå bra för Timrå IK, det finns många bra saker med laget också men det behöver inte jobbas på så det påpekar jag inte i detta inlägg. Detta är min åsikt om vad felet är just nu bara.

Hoppas jag blir motbevisad nästkommande matcher.
Kommentera