1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581648 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1810289

Sv: Silly Season 2017/2018
kulltorp: Bra svar! Jag håller också med om mycket av det du skriver.

Han är begränsad, definitivt. Han är den typ av spelare som är svår att begripa sig på, han brukar sällan/aldrig omnämnas med några superlativ utan hans sammanfattande benämning är ofta att han är nyttig. Vilket han är, vad nu det betyder exakt. Lojal utan några från läktaren synbara talanger, spelar väldigt mycket BP. Tekar strax över 50%. En "lagspelare" som på allsvensk nivå snittar 20 poäng per säsong, 0,38 poäng per match. Han har placerat sig topp fyra i interna poängligan under tre av våra fyra HA-säsonger.

Det är omöjligt att veta hur allt sett ut om vi inte haft Boyce i laget. Sannolikt är att läget varit ungefär detsamma. Vi hade överlevt, minst sagt. Anledningen till att han fått förlängt varje år har nog aldrig varit att man tänkt att han ska bidra med så mycket poäng utan att man helt enkelt behöver spelare som kan spela i alla delar av banan, framförallt som är skickliga i BP. Han har uteslutande fått mycket av sitt förtroende från tränarhåll i de där skitigare partierna av isen. Han gör vad han kan av det förtroendet, varje match.

Argumentet för att behålla honom är ju vad man isåfall ska lyfta in istället. Det vi ska komma ihåg är att för varje ny spelare vi plockar in finns det alltid ett element av administration att reda ut. Andreas Stene sägs ha spenderat hela säsongen på hotell, läget såg exakt likadant ut förra året med Bohman och Marklund exempelvis. Det är ett jätteproblem, att det är svårt att ordna fram boenden för de spelare som kommer hit och inte lyfter några större löner. Om man då ska lyfta in spelare vars främsta egenskaper ligger i defensiven så är dessa spelare typiska låglönespelare. När man då redan har spelare i laget som redan har egna boenden och fixar samma typ av jobb så blir valet ganska enkelt. För hur bra vi än blir så måste vi ha spelare som klarar av fem mot fem-spelet, sätta press, spela boxplay med mera. Markservicepersonal.

Det går att väga mycket emot varandra, men det jag vill få fram är att Timrå IKs strävan ska vara i den riktningen att spelare som Boyce helt och hållet ska kunna spela sitt spel, utan att behöva blotta sina svagheter i t.ex. PP. Att vi ska hitta ett komplett lagbygge. Vi såg det i höstas, vad det gav när allt kuggade i. Då producerade även fjärdekedjan för att de kunde spela helt utan press. Sen tappades det bort och det mesta blev sönderryckt.
Kommentera